ebiznesmeni.pl praktyczny marketing
ebiznesmeni.pl
 Strona główna  •  Użytkownicy  •  Szukaj  •    Rejestracja  •   Profil  •  Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości  •  Zaloguj

bank dla firmy z możliwością przelewów zagranicznych
Idź do strony 1, 2  Następny

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum ebiznesmeni.pl Strona Główna -> Banki, lokaty, kredyty
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
dekrzycho
Obserwator e-biznesu

PostWysłany: Sro Cze 13, 2007 08:51    Temat postu: bank dla firmy z możliwością przelewów zagranicznych Odpowiedz z cytatem

Witam,

Potrzebuję rady odnośnie wyboru banku dla firmy.
Jest troszkę na rynku tych banków i zaczynam się gubić ale bardzo mi zalezy na waszej opinii.

Dla mnie ważne jest aby bank był tani, z dostępem do internetu oraz aby konto miało możliwość robienia przelewów zagranicznych.

Z góry dzięki za odpowiedź
Powrót do góry
Łukasz Śleboda
Administrator

PostWysłany: Sro Cze 13, 2007 10:01    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

na początek polecam mBank
0zl za prowadzenie
0zl za przelewy w mBanku
0zl za przelewy do ZUS i US
1zl za przelew do innego banku

wada: brak punktów gdzie można np wpłacić gotówkę (są wpłatomaty w dużych miastach ale mało popularne)
Moderator

PostWysłany: Sro Cze 13, 2007 11:04    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Ja równiez korzystam z mBanku i to czego nie napisał Łukasz to:

1. 1zł za przelewy również do mBanku na konta inne niż mBiznes
2. Możliwość wykonywania przelewów zagranicznych (jednak to drogi biznes bo się pytałem i nigdy nie wiadomo ile dokładnie taki przelew będzie kosztował)

Jeżeli zamierzasz płacić za granicą to polecam PayPal jeżeli sprzedawca oferuje taką formę płatności. Są też inne systemy mniej popularne jak chociażby moneybookers czy paypay z któych korzystałem i zdecydowanie jest to łatwiejsze, szybsze oraz tańsze.
Łukasz Śleboda
Administrator

PostWysłany: Sro Cze 13, 2007 11:10    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Robiłem przelewy do Holandii jakiś miesiąc temu i zapłaciłem 25zl z tego co słyszałem w innych bankach po 60-100zl płacili ludzie
Moderator

PostWysłany: Sro Cze 13, 2007 11:36    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Ja się pytałem o przelew do Chin i wstępnie usłyszałem jakieś 50 zł plus prowizje banków, przez które ten przelew pójdzie więc ciężko powiedzieć ile by to wyniosło.

Dla porównania wczoraj miałem okazję wpłacać w banku PKO gotówkę na konto (mniejsza o to jakiego urzędu) i od kwoty 70 zł zapłaciłem 6 zł !!! Wpłata gotówkowa - pewnie, że był to bank całkowicie niewirtualny ale co to ma być ? Takie opłaty wystraszyłyby każdego.

Tak więc wychodzi na to, że mBank się opłaca - nie mam pojęcia jak jest np. w Inteligo - może ktoś się wypowie ?
Piotrek
Moderator

PostWysłany: Sro Cze 13, 2007 11:56    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Inteligo:
- 3,99zł za prowadzenie
- 1,5 do US
- 3 zł do ZUS
- do innego banku - 1,5
- w ramach pko bezplatnie.

wiecej informacji:
http://www.inteligo.pl/infosite/oferta-dla-firmy_oplaty-i-prowizje.htm

Reklama na Telebimie

Jak kupić mieszkanie?

9871,89 zł w PPMZ
Zacznij dbać o zdrowie - Ziołolecznictwo
Powrót do góry
Andrzej Budnik
Moderator

PostWysłany: Sro Cze 13, 2007 12:07    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Heh... ostatnio to przerabiałem. Mój kochany BPH zaszalał i dowalił 16 zł miesięcznie za prowadzenei rachunku, więc stwierdziłem, że koniec tego dobrego. Wpierw rozwiązałem umowę na konto prywatne, potem w drugim okienku chce zamknąć konto firmowe, a Pani do mnie: "A cóż to Pan tak zamyka te konta?" Zdziwienie... a co Cie to kobieto obchodzi, sobie tylko pomyślałem.... i za chwile kobieta dodaje: "Jesteśmy najtańszym bankiem w okolicy" Taa... uświadomiłem jej istnienie Internetu i że własnie zamierzam skorzystać z mBanku, na co ona: "Tak, mBank, to prawda, ale korzystająć z ich usług nie będzie miał Pan bezpśredniego kontaktu z pracownikami banku."
Powiedźcie mi co to za argument? Może faktycznie, niektórzy chcą być obsługiwani przez tylko jedną osobę (jakiś bank coś takiego wprowadził), ale mnie osobiście osobisty kontakt z bankiem kojarzy sie tylko i wyłącznie z kolejkami do okienka (zwykły szary człowiek ze mnie), ale już przed tym złośliwym komentarzem się powstrzymałem...

Obecnie w podróży dookoła świata Smile

Pozycjonowanie stron
Powrót do góry
Łukasz Śleboda
Administrator

PostWysłany: Sro Cze 13, 2007 12:23    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Jak wspominałem o mBanku, że nie ma siedzib miałem na myśli to, że ciężko wpłacić im na konto (najwygodniej wychodzi mieć drugie konto i robić przelewy) są wpłatomaty ale mnie nie urządzają bo w Tarnowie nie ma, a nawet jeśli by były to wyobraźmy siebie, że przy głównej alejce w domu handlowym (bo właśnie w największych centrach handlowych je umieszczają) wpłacamy większą sumę (można przypuszczać, że zajmuje to sporo czasu, niektóre banknoty nie przyjmie za pierwszym razem bo np krawędź zagięta itp.)
e-biznesmen

PostWysłany: Sro Cze 13, 2007 19:05    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

No ja właśnie się rozglądam za bankiem. Również byłem w BPH i zgodze się z Andrzejem, że chyba z choinki spadli. Rozważałem trzy: Mbank, Mulitibank i Inteligo Ale chyba padnie na Mbank, ma przelewy zagraniczne, które mnie również interesują (w BPH 70zł) łatwo (wydaje mi się) dostać debet, ten do 2tyś złotych. Przelewy tanie i utrzymanie/otwarcie za darmo

Jedyny mankament to np. dla mnie, że dopiero w Krakowie mam bankomat Euronetu i za każdym razem wyjmując z innych banków 5zł Trochę byłem zdziwiony bo za wyciągnięcie pieniędzy w bankomatach Euronetu jest prowizja...-2zł
Obserwator e-biznesu

PostWysłany: Czw Cze 14, 2007 15:25    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Od 3 lat mam konto w mBanku (osobiste), a od niedawna biznesowe i nie zamieniłabym go na żadne inne Smile

Na stronie http://m2m.konta-internetowe.pl/kontafirmowe/porownanie-kont-firmowych/1/ masz małe porówanie oferty, które można różnie sortować.

Do wybrania kasy podchodzę trochę inaczej - przelewam potrzebną kwotę na konto osobiste (1 zł), a stąd wybieram już za darmo z WBK. No i nie mam karty do konta biznesowego, tylko do osobistego. W końcu konto osobiste też nic a nic mnie nie kosztuje, można je więc po prostu założyć i korzystać Smile

Polecam więc z czystym sumieniem korzystanie z mBanku.
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum ebiznesmeni.pl Strona Główna -> Banki, lokaty, kredyty Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony 1, 2  Następny
Strona 1 z 2
Skocz do: