ebiznesmeni.pl praktyczny marketing
ebiznesmeni.pl
 Strona główna  •  Użytkownicy  •  Szukaj  •    Rejestracja  •   Profil  •  Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości  •  Zaloguj

Czy to już dno, czy będzie gorzej?
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następny

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum ebiznesmeni.pl Strona Główna -> Copywriting i perswazja
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
savan

PostWysłany: Wto Lip 24, 2007 10:08    Temat postu: Strażnik Teksasu Odpowiedz z cytatem

Pawle, czepiasz się bardziej niż Shrew.

Z resztą, jak dotąd, gdziekolwiek znalazłem Twój ślad, to była jakaś kłótnia. Ciekawe, bo myślałem, że ciekawa postać pojawiła się w polskiej społeczności internetowej.

Taki mądry z SEO, u Majewskiego w RadioCNEB był, studia z pozycjonowania na zachodzie, książkę napisał. No, pomyślałem, niezły gość. A tu proszę - zachowaniem i wpisami nie odbiega. Szkoda.

No ale promuj się, promuj. Ciekawy jestem, czy zrobisz karierę. Tak, czy inaczej, życzę powodzenia, bo odkąd się pojawiłeś, równo oblegasz fora (czyt. informujesz o sobie wszem i wobec; a już nie ważne, czy źle, czy dobrze).

Tylko jak nazwać takie wpisy jak ten: "mamy opcje edytuj a nie piszemy post pod postem - nie ładnie nabijamy posty" ?

1. standardowy wpis Pawła
  2. cenna uwaga Pawła
  3. informacja na wagę złota od Pawła
  4. nabijanie postów przez Pawła
  5. Pawle, uratowałeś mi życie
  6. Ksiądz Rydzyk, czyli Papa Dance
  7. zbieram punkty na moderatora
  8. nie ma co robić, to pisze bzdury
  9. nie wiem, proszę o inny zestaw odpowiedzi

A prospos - nie wiem, czy tamtego dnia spałeś, czy trzymasz sztamę ze Shrew, ale ona też nabija sobie posty!!!

Pawle - jak już stoisz na straży, to stój prosto.

A tu Shrew Cie wykiwała:
- Wysłany: Nie Lip 22, 2007 12:35
- Wysłany: Nie Lip 22, 2007 12:40

Shrew, nie ładnie. Paweł napisze o Tobie na TopSEO.pl. Nie wiem, co Ty wtedy poczniesz.

Ostatnio zmieniony przez savan dnia Wto Lip 24, 2007 16:02, w całości zmieniany 3 razy
Powrót do góry
Maciej Chmielowski
Administrator

PostWysłany: Wto Lip 24, 2007 11:27    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Rzeczywiście Paweł rozgrzewa każdą dyskusję i w tym wypadku niepotrzebnie po raz kolejny w dyskusji powtarza, żeby nie pisać posta pod postem. Choć to oczywiste, niestety często się zdarza w ferworze dyskusji userom.
Co nie zmienia faktu, że można się poprawić jeżeli ktoś ładnie poprosi - zatem: Proszę połączcie swoje posty, które napisaliście jeden pod drugim Shrew i savan.

Paweł zdecydował się świadomie lub nie na taki typ wypowiedzi na tym i innych forach i czy jest ona świadomą promocją czy nie jest w tym wyrazisty i nie pozostawia nikogo obojętnym wobec siebie. Coś jak: "Albo mnie pokochają albo znienawidzą."

Jeżeli chodzi o dyskusję to:
- chciałbym, żeby było więcej ironii niż sarkazmu, bo w tym drugim kierunku niebezpiecznie kieruje się dyskusja, skoncentrujmy się na meritum, bez osobistych wycieczek
- liczyłem na jakieś rzeczowe wnioski z tej dyskusji
- dlatego prosimy użytkowników o podawanie Imienia Nazwiska jako nicka, lub przynajmniej dodać je w podpisie do każdego posta / stopce, żeby potem zwiększyć ich wiarygodność w dyskusjach (przykro mi, ale ja również nie znam nicka savan z żadnego forum i nie jest on dla mnie wiarygodny jeżeli nie idzie za nim imię i nazwisko - nie biorę aktualnie udziału w Merytorium, choć może kiedyś wrócę do tego)

savan - dzięki za klasyfikację, muszę więcej pisać, bo spadłem z pudła.Wink

Cytat:
A tak na marginesie. Sami sobie podkładacie kłody pod nogi... i jeszcze macie pretensje. Swoją drogą niezła strategia. Zarejestrować się na wszystkich możliwych forach internetowych. Niech bije licznik stażu na forum, a potem ni stąd ni zowąd będąc już starym bywalcem robić swoje. Dobre, dobre...

Biorąc pod uwagę możliwość zautomatyzowania całkowitego lub częściowego rejestracji na forach PHPBB można teoretycznie zarejestrować się na wszystkich forach opartych o ten skrypt i odezwać się np po kilku miesiącach. Ciekawi mnie tylko czy biorąc pod uwagę że są proste skrypty rejestrujące automatycznie użytkowników for są również skrypty monitorujące fora. Piszę to bo jestem ciekawy w jaki sposób firmy tak szybko dowiadują się o toczących się o nich szkalujących dyskusjach i starają się je prostować jak mamy w jakimś stopniu tym wypadku.
Zobacz wybrane Portfolio.Krakweb.pl
Masz jakieś notatki ze studiów? Podziel się nimi. Brakuje Ci wiedzy? Ściągnij notatki z Notatek.pl
Powrót do góry
savan

PostWysłany: Wto Lip 24, 2007 12:20    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Maciej Chmielowski napisał:
(...) jestem ciekawy w jaki sposób firmy tak szybko dowiadują się o toczących się o nich szkalujących dyskusjach i starają się je prostować jak mamy w jakimś stopniu tym wypadku (...)

Kilku Hindusów wystarczy.

Ostatnio zmieniony przez savan dnia Wto Lip 24, 2007 14:06, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
shrew
e-biznesmen

PostWysłany: Wto Lip 24, 2007 12:21    Temat postu: Re: Strażnik Teksasu Odpowiedz z cytatem

savan napisał:

A prospos - nie wiem, czy tamtego dnia spałeś, czy trzymasz sztamę ze Shrew, ale ona też nabija sobie posty!!!

Nie rozumiem tego, proszę o wyjaśnienie. I jednocześnie... nabijam w tym momencie sobie posty...

Proszę o znalezienie na tym forum, ile moich postów było jeden pod drugim (jeśli pojawiają się, to zwykle dlatego, że _odpowiadam innym osobom_ i nie lubię tego łączyć, bo to jednocześnie rozmowa z dwoma osobami naraz Wink)

Jeśli to Cię usatysfakcjonuję savan, to proszę teraz adminów, o połączenie tych postów podwójnych i odejmie mi się licznik (tak to chyba działa). Ciekawe, ile będzie... 1 czy 2 mniej...

EOT
savan

PostWysłany: Wto Lip 24, 2007 13:08    Temat postu: Re: Strażnik Teksasu Odpowiedz z cytatem

shrew napisał:
savan napisał:

Nie rozumiem tego, proszę o wyjaśnienie. I jednocześnie... nabijam w tym momencie sobie posty...

Co tu niejasnego? Shrew, proszę Cię.

shrew napisał:
Jeśli to Cię usatysfakcjonuję savan, to proszę teraz adminów, o połączenie tych postów podwójnych i odejmie mi się licznik (tak to chyba działa). Ciekawe, ile będzie... 1 czy 2 mniej...

Mnie??? Oto sprawca:
Paweł Kobis napisał:
mamy opcje edytuj a nie piszemy post pod postem Razz - nie ładnie nabijamy posty

Ja wiem, że zarówno Ty jak i inni uwzięliście się m.in. na mnie, ale bez przesady - "swój" też popełnia błędy (czyt. Paweł). Oczywiście nie śmiem tego napisać o Tobie - Shrew - jesteś nieomylna i masz pozwolenie na wszelką krytykę i warcholstwo.

-------------------

Weźcie sobie to do serca (niektórzy):

Cytat:
Warchoł, ten znany nam historycznie, najczęściej sieje zamęt nie tyle dla naprawy Rzeczypospolitej, ile wskutek osobistej, chorej wizji świata, kłótliwości, braku szacunku dla innych osób, prawa, przekonań, uczciwości. Warchoł nie słucha innych, a jeśli słucha, to z pozycji zawsze lepiej wiedzącego.
(JERZY BESALA)

Powrót do góry
Maciej Chmielowski
Administrator

PostWysłany: Wto Lip 24, 2007 15:13    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Po co Ci savan ten czerwony kolor w stopce? Rozumiem, że ma zwracać uwagę wszystkich, ale nie można się przez nią skupić na tekście, który ty i inni piszą. Tymczasowo może dałoby się to znieść, ale długofalowo jak dla mnie wykluczone. Nie podobają mi się stopki z banerami, obrazkami i kolorowym tekstem, które odwracają uwagę od treści (tak jak np. jest to na PiO) i jak dla mnie nie powinno być ich na tym forum.
A jeżeli chodzi o jego treść to

Cytat:
Tak naprawdę savan to Michał Hryniszyn

To pozostaje już bez wątpliwości Wink

Cytat:
Agencja Interaktywna Migomedia jest uczciwa i stara się realizować potrzeby swoich klientów najlepiej, jak potrafi. Zawsze stawia dobro klienta na pierwszym miejscu i NIE odważyłaby się działać nieetycznie.

Dla mnie trochę zbyt górnolotne i ogólnikowe. Wg mnie sprawę załatwiłoby i cały temat zamknęłoby krótkie oświadczenie firmy, że taki a taki tekst był niewłaściwie zredagowany i taka a taka część mogła zostać źle zrozumiana, w związku z czym poprawiliście tekst, przepraszacie jeżeli ktoś was źle zrozumiał i zapraszacie do współpracy albo inne kilka sformułowań marketingowych.

Cytat:
Szkoda, że niektórzy (konkurencja?) wolą... aby sąsiadowi krowa zdechła, zamiast udowodnić, że są lepsi i mogą mieć dwie.

Po co to? Nie lepiej być ponad to?

Cytat:
Motto Agencji Interaktywnej Migomedia:
Nieporozumienia wykluczone! Klient zawsze musi być zadowolony!

Czy to rzeczywiste motto?

Pozdrawiam i życzę cierpliwości do konkurencji, która chce, żeby Wam krowa zdechłaWink
Masz jakieś notatki ze studiów? Podziel się nimi. Brakuje Ci wiedzy? Ściągnij notatki z Notatek.pl
Powrót do góry
Małgorzata Bednarek

PostWysłany: Wto Lip 24, 2007 15:30    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Wg mnie sprawę załatwiłoby i cały temat zamknęłoby krótkie oświadczenie firmy, że taki a taki tekst był niewłaściwie zredagowany i taka a taka część mogła zostać źle zrozumiana, w związku z czym poprawiliście tekst, przepraszacie jeżeli ktoś was źle zrozumiał i zapraszacie do współpracy albo inne kilka sformułowań marketingowych.

Masz rację! Widać, czytam w Twoich myślach. Napisałam to wczoraj:
Małgorzata Bednarek napisał:

DZIĘKUĘ WAM ZA UZMYSŁOWIENIE, że tak napisane punkty mogą być mylnie odebrane. PRZEPRASZAM za niejasności.

Zmieniłam to.

Pozdrawiam serdecznie dyskutantów
Powrót do góry
Maciej Chmielowski
Administrator

PostWysłany: Wto Lip 24, 2007 15:39    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Rzeczywiście.

A czy macie zamiar opublikować również taki tekścik skierowany do klientów na waszej stronie - np. w newsie?

Wydaje mi się, że to zakończy tą dyskusję.

edit:

A wszystkich (bez kierowania do kogoś w szczególności - zachęcam do przeczytania artykułu: http://www.mediarun.pl/press/id/22392
Powrót do góry
Małgorzata Bednarek

PostWysłany: Wto Lip 24, 2007 16:49    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Rzeczywiście.

A czy macie zamiar opublikować również taki tekścik skierowany do klientów na waszej stronie - np. w newsie?

Wydaje mi się, że to zakończy tą dyskusję.

Dzięki za radę. Dobry pomysł.

Opublikowałam notkę w dziale: public relations.

Wszystkie działania ePR są i zawsze będą profesjonalne i etyczne.

Pozdrawiam serdecznie
Powrót do góry
Paweł Kobis
e-biznesmen

PostWysłany: Sro Lip 25, 2007 10:39    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Kurcze no i już mi zabrali pomysł na "goracy" artykuł Sad nie bawię się z wami, wszystko zepsuli. - savan zapomniałeś dopisać do listy dziecko

A tak poważnie czyli jednak podgrzanie atmosfery w końcowym efekcie doprowadziło do konkretnych wniosków i dobrego finału. Czy nie o to właśnie chodziło ?
Niestety czasem należy troszkę zamieszać żeby ludzie zrozumieli że pomimo dobrych chęci się trochę zagalopowują - przykładem będę Ja Very Happy

Pozdrawiam wszystkich i jeśli faktycznie będą odpowiednie sprostowania na stronie to moje ukłony szacunku dla Pństwa

Pozycjonowanie stron | Darmowe porady SEO | Ogłoszenia
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum ebiznesmeni.pl Strona Główna -> Copywriting i perswazja Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następny
Strona 4 z 6
Skocz do: