A ja rozwinę to pytanie - czy przedruki artykułów z serwisów takich jak artelis czy artykularnia traktować jako spam z góry? To znaczy czy zwracać się do Google w przypadku znalezienia takiego artykułu gdziekolwiek? _________________ Maciej Chmielowski,
Krakweb.pl
Nasza specjalność to projektowanie stron internetowych opartych o autorski system CMS
Zobacz wybrane Portfolio.Krakweb.pl Masz jakieś notatki ze studiów? Podziel się nimi. Brakuje Ci wiedzy? Ściągnij notatki z Notatek.pl
Wg mnie to nie spam - bo tak samo można by potraktować informacje prasowe przeklejane z serwisu na serwis... a tego się nie robi, bo to jest siła Internetu...
Nie wiem, to tylko IMO - być może jest inaczej - ale jeżeli by tak było, to łamałoby to podwaliny powstania sieci.
Być może Paweł miał inne powody ku temu, ale w to nie wnikam...
Po to pisze się artykuły, żeby je inni cytowali - to tyle... mi raczej chodziło o to, że wolę być ze swoim artykułem wyżej niż niżej... czyli oryginał powinien być wyżej, bo to on jest cytowany a nie jakieś ksera... EOT z mojej strony _________________ Piotr Zając
konsultant ds. e-marketingu, copywriter
Ja myślę że nie jesteśmy w stanie zgłaszać wszystkiego do spam-raport bo tego jest masa. Jednak tu chodzi o to że osoba bez wiedzy o SEO wciska kit ludzią że napisze im jakiś tam art, powielimy go x razy i mamy pozycje. Takie zachowanie jest szkodliwe dla SEO i dodatkowo może doprowadzić do nie miłych konsekwencji przy zgłoszeniu. To nie jest zrobione na złość a jedynie pokazanie jak w wielkim błędzie jest kolega. Gdyby się nie upierał przy swoim to bym na to nie zrucił uwagi
Może kolega zacznie pisać 30 unikalnych treści na jeden temat - tak robią ludzie os SEO i wtedy będzie OK a puki powiela to samo ciągle to spamuje i nie ma od tego odstępstw _________________ Książka o pozycjonowaniu i nie tylko wydana przez PWN - cena 38.70 zł
Może kolega zacznie pisać 30 unikalnych treści na jeden temat - tak robią ludzie os SEO i wtedy będzie OK a puki powiela to samo ciągle to spamuje i nie ma od tego odstępstw
SPAM to byłby wtedy, gdybym na wielu swoich stronach powielał jeden artykuł. Jednak nie ja to powielam, lecz właściciele stron, którym mój artykuł na tyle się podoba, że umieszczają go na swoich stronach. _________________ Darek Puzyrkiewicz
Jak Pisać Skuteczne Reklamy i Oferty? DynaNews to porady na temat zwiększenia skuteczności ofert reklamowych i tekstów publikowanych w Internecie. Za darmo możesz ulepszyć swoje teksty.
Skoro Darku to nie jest SPAM dla Google to nie ma się czego obawiać i cała afera niepotrzebna. No chyba, że jest inaczej _________________ Pozdrawiam
Arkadiusz Podlaski
Marketing Blog
To nie ja wywołałem tę aferę, to nie ja groziłem, ani posądzałem kogokolwiek o kłamstwo. To nasz guru od pozycjonowania wywołał całą tę zadymę. _________________ Darek Puzyrkiewicz
Jak Pisać Skuteczne Reklamy i Oferty? DynaNews to porady na temat zwiększenia skuteczności ofert reklamowych i tekstów publikowanych w Internecie. Za darmo możesz ulepszyć swoje teksty.
sądzę, że to ciekawa sprawa... chciałbym dowiedzieć się jaki będzie jej finał.
Jeżeli ktoś uważa inaczej - sądzę, że bez problemu Łukasz może znów zablokować dyskusję. _________________ Preferencyjny Kredyt Studencki - pieniądze za darmo... dowiedz się więcej!
Z mojej strony wygląda to tak, jakby Paweł zachowywał się jak pies ogrodnika - sam nie zje i drugiemu nie da...
I uważam, że przesadzasz Pawle. Nie nazywałabym tekstów Darka kłamstwem, tylko zwyczajną reklamą.
Co w takim razie zrobisz wszystkim producentom np kosmetyków, którzy nazywają podstawowe składniki nowymi nazwami? (np zamiast fluoru fluoristat...)
Rozumiem rozgoryczenie Darka. Też uważam, że powinniśmy śledzić tą historię.
A Pawła chciałabym prosić, żeby jednak podał merytoryczne argumenty z informacją co zgłosił do Google. _________________ agencja interaktywna e-solution
profesjonalne i sprawdzone rozwiązania internetowe
Wszystkie czasy w strefie CET (Europa) Idź do strony Poprzedni1, 2, 3, 4Następny
Strona 3 z 4