ebiznesmeni.pl praktyczny marketing
ebiznesmeni.pl
 Strona główna  •  Użytkownicy  •  Szukaj  •    Rejestracja  •   Profil  •  Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości  •  Zaloguj

Jak odbieracie tego typu ofertę?
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4  Następny

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum ebiznesmeni.pl Strona Główna -> Copywriting i perswazja
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Maciej Chmielowski
Administrator

PostWysłany: Pon Lip 09, 2007 09:43    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

A ja rozwinę to pytanie - czy przedruki artykułów z serwisów takich jak artelis czy artykularnia traktować jako spam z góry? To znaczy czy zwracać się do Google w przypadku znalezienia takiego artykułu gdziekolwiek?
Zobacz wybrane Portfolio.Krakweb.pl
Masz jakieś notatki ze studiów? Podziel się nimi. Brakuje Ci wiedzy? Ściągnij notatki z Notatek.pl
Powrót do góry
Piotr Zając
Moderator

PostWysłany: Pon Lip 09, 2007 10:03    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Wg mnie to nie spam - bo tak samo można by potraktować informacje prasowe przeklejane z serwisu na serwis... a tego się nie robi, bo to jest siła Internetu...
Nie wiem, to tylko IMO - być może jest inaczej - ale jeżeli by tak było, to łamałoby to podwaliny powstania sieci.

Być może Paweł miał inne powody ku temu, ale w to nie wnikam...

Po to pisze się artykuły, żeby je inni cytowali - to tyle... mi raczej chodziło o to, że wolę być ze swoim artykułem wyżej niż niżej... czyli oryginał powinien być wyżej, bo to on jest cytowany a nie jakieś ksera... EOT z mojej strony

Z tego żyję: eMarketing dla hoteli | Profesjonalny Copywriting
Moja pasja: Praktyczny eMarketing

Ostatnie realizacje: Najbardziej zrelaksowana mapa w Polsce | Sieć ekskluzywnych ośrodków wypoczynkowych | Wypoczynek nad morzem
Powrót do góry
Maciej Chmielowski
Administrator

PostWysłany: Pon Lip 09, 2007 10:18    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Ktoś ma jeszcze coś do dodania na podsumowanie tematu? Bo jeśli nie to kończymy temat.
Zobacz wybrane Portfolio.Krakweb.pl
Masz jakieś notatki ze studiów? Podziel się nimi. Brakuje Ci wiedzy? Ściągnij notatki z Notatek.pl
Powrót do góry
Paweł Kobis
e-biznesmen

PostWysłany: Pon Lip 09, 2007 11:34    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Ja myślę że nie jesteśmy w stanie zgłaszać wszystkiego do spam-raport bo tego jest masa. Jednak tu chodzi o to że osoba bez wiedzy o SEO wciska kit ludzią że napisze im jakiś tam art, powielimy go x razy i mamy pozycje. Takie zachowanie jest szkodliwe dla SEO i dodatkowo może doprowadzić do nie miłych konsekwencji przy zgłoszeniu. To nie jest zrobione na złość a jedynie pokazanie jak w wielkim błędzie jest kolega. Gdyby się nie upierał przy swoim to bym na to nie zrucił uwagi Razz

Może kolega zacznie pisać 30 unikalnych treści na jeden temat - tak robią ludzie os SEO i wtedy będzie OK a puki powiela to samo ciągle to spamuje Very Happy i nie ma od tego odstępstw

Pozycjonowanie stron | Darmowe porady SEO | Ogłoszenia
Powrót do góry
Hadrianoo
Obserwator e-biznesu

PostWysłany: Pon Lip 09, 2007 13:43    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

jednak to trochę nie fair było...
Powrót do góry
Darek Puzyrkiewicz
e-biznesmen

PostWysłany: Pon Lip 09, 2007 14:49    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Paweł Kobis napisał:
Może kolega zacznie pisać 30 unikalnych treści na jeden temat - tak robią ludzie os SEO i wtedy będzie OK a puki powiela to samo ciągle to spamuje Very Happy i nie ma od tego odstępstw

SPAM to byłby wtedy, gdybym na wielu swoich stronach powielał jeden artykuł. Jednak nie ja to powielam, lecz właściciele stron, którym mój artykuł na tyle się podoba, że umieszczają go na swoich stronach.
Arkadiusz Podlaski
Obserwator e-biznesu

PostWysłany: Pon Lip 09, 2007 15:58    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Skoro Darku to nie jest SPAM dla Google to nie ma się czego obawiać i cała afera niepotrzebna. No chyba, że jest inaczej Wink
Powrót do góry
Darek Puzyrkiewicz
e-biznesmen

PostWysłany: Pon Lip 09, 2007 16:04    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

To nie ja wywołałem tę aferę, to nie ja groziłem, ani posądzałem kogokolwiek o kłamstwo. To nasz guru od pozycjonowania wywołał całą tę zadymę.
Jakub
e-biznesmen

PostWysłany: Pon Lip 16, 2007 13:19    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

no to co?
kontynuujemy temat?
Na moją prośbę Łukasz odblokował temat... znalazłem w sieci tekst Darka:
http://biznes-internetowy.artykularnia.pl/marketing-internetowy/jak-dlugo-jeszcze-bedzie-mozna-publikowac-przedruki-artykulow_710.html

sądzę, że to ciekawa sprawa... chciałbym dowiedzieć się jaki będzie jej finał.
Jeżeli ktoś uważa inaczej - sądzę, że bez problemu Łukasz może znów zablokować dyskusję.
Obserwator e-biznesu

PostWysłany: Pon Lip 16, 2007 15:02    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Z mojej strony wygląda to tak, jakby Paweł zachowywał się jak pies ogrodnika - sam nie zje i drugiemu nie da...
I uważam, że przesadzasz Pawle. Nie nazywałabym tekstów Darka kłamstwem, tylko zwyczajną reklamą.
Co w takim razie zrobisz wszystkim producentom np kosmetyków, którzy nazywają podstawowe składniki nowymi nazwami? (np zamiast fluoru fluoristat...)
Rozumiem rozgoryczenie Darka. Też uważam, że powinniśmy śledzić tą historię.
A Pawła chciałabym prosić, żeby jednak podał merytoryczne argumenty z informacją co zgłosił do Google.
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum ebiznesmeni.pl Strona Główna -> Copywriting i perswazja Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4  Następny
Strona 3 z 4
Skocz do: