Wysłany: Nie Lip 08, 2007 13:44 Temat postu: Jak odbieracie tego typu ofertę?
W związku z podejrzeniami mnie o tandetny 'pro-amerykanizm' uproszczonych ofert w stylu telezakupów mango i nagłówków typu "Śmiali się..." postanowiłem stworzyć ofertę, która zada kłam tym twierdzeniom.
Czy uważacie, że jest 'amerykańska' i powinienem się jej wstydzić?
Oferta jest do wglądu pod adresem _________________ Darek Puzyrkiewicz
Jak Pisać Skuteczne Reklamy i Oferty? DynaNews to porady na temat zwiększenia skuteczności ofert reklamowych i tekstów publikowanych w Internecie. Za darmo możesz ulepszyć swoje teksty.
Z wyjątkiem "Do właścicieli...", czyli podtytułu oferta mnie nie razi. Wręcz przeciwnie - podoba mi się to jak jest napisana. Gdyby "Do właścicieli..." było nieco mniejszą czcionką dla mnie byłoby wszystko ok. _________________ Maciej Chmielowski,
Krakweb.pl
Nasza specjalność to projektowanie stron internetowych opartych o autorski system CMS
Zobacz wybrane Portfolio.Krakweb.pl Masz jakieś notatki ze studiów? Podziel się nimi. Brakuje Ci wiedzy? Ściągnij notatki z Notatek.pl
Dlaczego zmniejszyłbyś ten nagłówek? _________________ Darek Puzyrkiewicz
Jak Pisać Skuteczne Reklamy i Oferty? DynaNews to porady na temat zwiększenia skuteczności ofert reklamowych i tekstów publikowanych w Internecie. Za darmo możesz ulepszyć swoje teksty.
Ale pięknie poleci Duplikat - jest takie mądre polskie przysłowie nie chwal dnia przed zachodem słońca
Oferta totalnie do mnie nie przemawia, a że znam się na SEO to mnie odpycha strasznie od siebie
Tak czy tak powodzenia _________________ Książka o pozycjonowaniu i nie tylko wydana przez PWN - cena 38.70 zł
Przez trzy miesiące w podanym przykładzie zmieniło się jedynie to, że mam na tą frazę pierwszych 6 miejsc, zamiast pięciu.
Możesz napisać, co ciebie, jako specjalistę od SEO odpycha? _________________ Darek Puzyrkiewicz
Jak widać, bez wysiłku zająłem nie tylko 1 miejsce, ale też 2, 3, 4, 5, 7 i 8!
Nie zająłeś żadnych pozycji a jedynie serwisy które są linkowane - pozycjonowane przez inne serwisy w sieci! Albo specjalnie wprowadzasz ludzi w błąd albo brak Ci wiedzy na ten temat
Cytat:
Oczywiście, nie była to bezpośrednio pozycja mojej strony. Jednak każdy z tych artykułów posiada notkę z moim imieniem, nazwiskiem i adresem mojej strony.
Której nikt nie widzi nawet - ja się musiałem dobrze wpatrzyć
Cytat:
Zainteresować internautów na tyle, by chcieli opublikować go na swoich stronach
Skorzystałeś z serwisów za FREE publikujących każde "(wulgarne słowo)" np: www.artelis.pl. Dla mnie celowe wprowadzanie w błąd
Cytat:
Czy wiedziałeś, że i twoje strony mogą zająć kilka wysokich miejsc na pierwszej stronie wyników wyszukiwania Google?
Wystarczy, że opublikujesz odpowiednio przygotowany artykuł, a najlepiej ich serię.
Kolejna bzdura!! Jeśli już napiszę sobie najgłupszy art na świecie skorzystam z precla i tam dam sobie trzy linko do czego zechcę
Dalej już mi się nie chce Ciebie cytować bo do niemal wszystkiego bym się doczepił.
Fakty:
1 - kłamstwa na stronie
2 - twoja oferta jest bez wartości
3 - szukasz jelenia i tyle w temacie
Sorry za mocne słowa ale sam chciałeś opinii więc ja masz za FREE - bez urazy i nie obrażaj się. Specjalnie akcentuje pewne słowa i sytuacje mocniej abyś Ty i podobni tobie uważali na to co piszecie _________________ Książka o pozycjonowaniu i nie tylko wydana przez PWN - cena 38.70 zł
Darku, tak... fajnie... pięknie... ale trochę za bardzo pograłeś słowami :/
"Czy wiedziałeś, że i twoje strony mogą zająć kilka wysokich miejsc na pierwszej stronie wyników wyszukiwania Google?"
to jest "tania" zagrywka przypominająca "zakupy tele mam go". To zdanie przecież nie jest prawdziwe, a jednoznacznie przekręca prawdę...
Pomyśl, teraz tak - twoja strona jest 5 czy 6 na jakieś tam hasło - nagle ci, którzy korzystają na popularności tekstu wpadają na pomysł, że sami będą pisać teksty... ich strona jest trochę wyżej niż Twoja - potencjalny klient poszedł, potencjalna sprzedaż stracona...
Inna sprawa - powiedzmy, że jestem klientem zainteresowanym Twoimi tekstami - wpadam na stronę, widzę ofertę w której oferujesz mi co?!
że napiszesz mi tekst, który zapewni mi powiedzmy X miejsc w google - teraz ja patrzę na adres Twojej domeny, patrzę na wyniki z obrazka... jest 5... i co teraz. Ja sprzedaję stoły do masażu, Ty napiszesz mi tekst który wykorzystamy jako przedruki (bo to zrobiłeś ze swoim) - przedrukuje ją kilka serwisów z mojej konkurencji i co? będę miał tych konkurentów być może przed sobą w wynikach?
poza tym, żaden tekst - ani Twój, ani vitalego - ani Twój, vitalego i ententy razem wziętych nie wypozycjonuje sam strony na popularne hasło... nie można tego tak przedstawiać... ja wiem, że copywriting to też przedstawienie czegoś w jak najlepszym świetle, ale to nie jest przeinaczanie faktów. SEO copywriting jest WSPARCIEM pozycjonowania, a nie samym pozycjonowaniem...
Pewnie też dlatego Paweł życzył Ci powodzenia... _________________ Piotr Zając
konsultant ds. e-marketingu, copywriter
Pawle, trochę Cię poniosły emocje. Pewnie dlatego widzisz kłamstwo tam, gdzie go nie ma
Piszę wprost, że nie są to pozycje mojej strony, a jedynie artykuły z linkiem do strony głównej. Każdy artykuł ma w stopce link do strony głównej. Co więcej, czytelnicy tych przedrukowanych artykułów za pośrednictwem tych linków wchodzili na moją stronę! Może oni widzieli coś więcej?
Nie rozumiem w jaki sposób wprowadzam kogokolwiek w błąd, publikując artykuły w serwisie artelis? Wyjaśnisz?
Ale ostatniego stwierdzenia to w ogóle nie potrafię powiązać z tym, co napisałem w ofercie:
Cytat:
Kolejna bzdura!! Jeśli już napiszę sobie najgłupszy art na świecie skorzystam z precla i tam dam sobie trzy linko do czego zechcę
Mam wrażenie, że niedokładnie przeczytałeś tę ofertę i widzisz tam rzeczy, których nie ma. Twoje mocne słowa wydają się wynikać z niezrozumienia.
Jakie są fakty:
1. Napisałem artykuł, który internauci umieścili na swoich stronach.
2. Po 18 dniach od publikacji wyniki wyszukiwania były takie, że artykuł zajął 7 pozycji w TOP 10 Google.
3. Każdy artykuł prowadzi do mojej strony - ma link, z którego internauci korzystają i wchodzą na moją stronę.
Proponuję więc odłożyć emocje na bok, i ewentualnie odnieść się do faktów. _________________ Darek Puzyrkiewicz
Piotrze, przede wszystkim nigdzie nie piszę, że to co oferuję jest ZAMIAST tradycyjnego pozycjonowania - bo tak nie jest. Pokazuję tylko pewną technikę i jej efekty. Adekwatny jest też tytuł, że "Twoje strony mogą zająć wysokie pozycje...". Gdzie tu przekręcanie prawdy? Pokazałem przecież, że jest to możliwe. Fakt, nie są to dokładnie strony pozycjonowanego serwisu, lecz artykuły z linkami do nich (co zresztą wyjaśniam). Tylko że to jest tak, jakby te linki były podstronami twojego serwisu! Ty jesteś wskazany jako autor i na twoja stronę wskazują!
Teraz co do hipotetycznego sprzedawcy stołów do masażu. Zlecasz mi pisanie tekstu, promującego Twoją stronę. Tekst pojawia się u konkurentów i... sami sobie strzelają gola! Bo na ich stronie pojawia się ciekawy tekst (tak zakładamy), z interesującymi informacjami, który nie prowadzi do formularza zamówienia u publikującego tekst, lecz do Ciebie!
Czy myślisz, że Twój konkurent by popełnił taki błąd? A jeśli już, to Ty jesteś wygrany.
Jeżeli chcesz, mogę dla Ciebie napisać taki tekst i PRZETESTUJESZ na sobie skutki jego publikacji. Ja już to zrobiłem i jestem bardzo zadowolony z rezultatów. _________________ Darek Puzyrkiewicz
Zapoznaj się z regulaminem wyszukiwarki Google !! - już Cię zgłosiłem do SPAM Raport i pogadamy na ten temat za kilka dni jak polecisz na wszystko to może dotrze wtedy do Ciebie że piszesz bzdury i kłamstwa. Twój tekst może i jest ładnie napisany ale jest kłamliwy i jak napisał to sam Piotr wprowadza w błąd użytkowników internetu.
Dla mnie EOT _________________ Książka o pozycjonowaniu i nie tylko wydana przez PWN - cena 38.70 zł
Wszystkie czasy w strefie CET (Europa) Idź do strony 1, 2, 3, 4Następny
Strona 1 z 4