ebiznesmeni.pl praktyczny marketing
ebiznesmeni.pl
 Strona główna  •  Użytkownicy  •  Szukaj  •    Rejestracja  •   Profil  •  Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości  •  Zaloguj

klony Naszej Klasy
Idź do strony 1, 2, 3, 4, 5  Następny

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum ebiznesmeni.pl Strona Główna -> Startups
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
shrew
e-biznesmen

PostWysłany: Wto Sty 22, 2008 18:18    Temat postu: klony Naszej Klasy Odpowiedz z cytatem

Zastanawiam się, co kieruje ludźmi, którzy robią klony Naszej Klasy.

Z jednej strony cieszy mnie, bo zawsze i wszędzie trzeba zwalczać monopol, z drugiej chyba oni nie liczą, że powtórzą sukces NK (bo liczenie na to jest moim zdaniem głupotą)?

Z trzeciej strony teoretycznie są potrzebne serwisy zaspokajające różne potrzeby, ale z czwartej (bo strony świata są 4), czy ktoś normalny będzie latał po tych wszystkich serwisach?

I prognoza (uwaga - pomysł na mega biznes i sukces Wink) - ktoś, kto zrobi platformę, na której będzie można pobierać informacje ze wszystkich serwisów w jednym miejscu (jedno logowanie, a każda zakładka to poszczególny serwis), będzie wielki.

Ale chyba nie zanosi się na to, bo to wymaga udostępnienia kanałów i ustalenia standardów. No i w interesie pojedynczych serwisów nie jest to, żeby użytkownicy wchodzili do nich przez jeden, zewnętrzny (nie oglądają reklam itp.)

Czy klony mają szansę przetrwać i się rozwinąć?
Jakub
e-biznesmen

PostWysłany: Wto Sty 22, 2008 18:51    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

najlepszy numer to www.naszaklasa.pl
zostaw email, a poinformujemy Cię o starcie serwisu Wink
Ciekawe ilu naiwniaków złapali?
Moderator

PostWysłany: Wto Sty 22, 2008 21:07    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Jakub napisał:
zostaw email, a poinformujemy Cię o starcie serwisu Wink
Ciekawe ilu naiwniaków złapali?

Hehe, niesamowita szczerość: "Jeżeli szukasz serwisu nasza-klasa.pl to jesteś w złym miejscu Smile"

Edit: Jakub, myślę, że sporo przyjmując nawet, że tylko 0,5% odwiedzających zostawi swój e-mail
http://www.alexa.com/data/details/traffic_details/naszaklasa.pl - jak na niedziałający serwis to statystyk zazdroszczę!

Obecnie w podróży dookoła świata Smile

Pozycjonowanie stron
Powrót do góry
Łukasz Śleboda
Administrator

PostWysłany: Sro Sty 23, 2008 13:02    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Zapewne już czytaliście ale dla tych którzy nie to warto http://antyweb.pl/nasza-klasa-przyszlosc-w-czarnych-barwach/
Dodatkowo dodam bo chyba nikt tego nie pisał, od strony technicznej NK jest po prostu zwykłym prostym skryptem z wieloma błędami przez co działa jak działa - w końcu nikt nie myślał podczas tworzenia o optymalizacji pod taka ilość osób - więc żadna rozbudowa serwerów specjalnie tu nie pomoże. Być może już od dobrych kilku miesięcy trwają ciche prace nad nową wersją, zoptymalizowaną jak również rozbudowaną, póki co wchodzi moda na to że niektórzy ludzie kojarzą NK wręcz z 'obciachem' , miejscem dla szpanerów i kasują konta, inni np. za namową artykułów o bezpieczeństwie, a jeszcze inni z kolei znaleźli już wszystkich których mieli znaleźć i powoli zapominają o tym serwisie. Oby sukces NK nie przerodził się w największy niewypał w Polsce.
Obserwator e-biznesu

PostWysłany: Sro Sty 23, 2008 14:43    Temat postu: Re: klony Naszej Klasy Odpowiedz z cytatem

shrew napisał:
Zastanawiam się, co kieruje ludźmi, którzy robią klony Naszej Klasy.

Nasz klasa też jest klonem. Co prawda nie polskiej wersji, ale jest klonem.
Powrót do góry
Maciej Chmielowski
Administrator

PostWysłany: Czw Lut 07, 2008 09:55    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

nie wiem jak inne firmy webdesignerskie, ale ja dostaję co tydzień zapytanie pod tytułem: "Za ile zrobicie mi klona Naszej-Klasy" ... duńskiego, holenderskiego, czy jakiegoś tam innego
Zobacz wybrane Portfolio.Krakweb.pl
Masz jakieś notatki ze studiów? Podziel się nimi. Brakuje Ci wiedzy? Ściągnij notatki z Notatek.pl
Powrót do góry
Jakub
e-biznesmen

PostWysłany: Czw Lut 07, 2008 14:00    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Wink
na forach też laicy o to pytają - mam 30 tys. zł, chcę mieć coś takiego jak nasza-klasa
skontaktujcie mnie z jakimś grafikiem i programistą...
ale od czegoś trzeba w końcu zacząć przygodę z ebiznesem?

PostWysłany: Czw Lut 07, 2008 17:40    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Jakub napisał:
Wink
na forach też laicy o to pytają - mam 30 tys. zł, chcę mieć coś takiego jak nasza-klasa
skontaktujcie mnie z jakimś grafikiem i programistą...
ale od czegoś trzeba w końcu zacząć przygodę z ebiznesem?

30 tys w coś takiego jak nasza klasa? Nie skomentuję Sad
Powrót do góry
Bartłomiej Dymecki
e-biznesmen

PostWysłany: Czw Lut 07, 2008 18:59    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

biznesprint napisał:
30 tys w coś takiego jak nasza klasa? Nie skomentuję Sad

Myślisz, że nasza klasa na starcie miała chociaż tyle?
Maciej Chmielowski
Administrator

PostWysłany: Czw Lut 07, 2008 19:38    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Nie miała, ale jej twórcy mieli wiedzę, umiejętności i czas, który poświęcili na projekt, a klienci, którzy chcą mieć "Naszą Klasę 2" mają tylko pieniądze i chcą dostać gotowy portal. Dla niektórych 30tyś. to dużo dla innych mało. Mając kasę na inwestycję w portal społecznościowy wolałbym jednak tworzyć coś nowego (choćby na rynku polskim) a nie dokładną kopię Naszej-Klasy.
Zobacz wybrane Portfolio.Krakweb.pl
Masz jakieś notatki ze studiów? Podziel się nimi. Brakuje Ci wiedzy? Ściągnij notatki z Notatek.pl
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum ebiznesmeni.pl Strona Główna -> Startups Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony 1, 2, 3, 4, 5  Następny
Strona 1 z 5
Skocz do: