| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
shrew e-biznesmen

|
Wysłany: Wto Sty 22, 2008 18:18 Temat postu: klony Naszej Klasy |
|
|
Zastanawiam się, co kieruje ludźmi, którzy robią klony Naszej Klasy.
Z jednej strony cieszy mnie, bo zawsze i wszędzie trzeba zwalczać monopol, z drugiej chyba oni nie liczą, że powtórzą sukces NK (bo liczenie na to jest moim zdaniem głupotą)?
Z trzeciej strony teoretycznie są potrzebne serwisy zaspokajające różne potrzeby, ale z czwartej (bo strony świata są 4), czy ktoś normalny będzie latał po tych wszystkich serwisach?
I prognoza (uwaga - pomysł na mega biznes i sukces ) - ktoś, kto zrobi platformę, na której będzie można pobierać informacje ze wszystkich serwisów w jednym miejscu (jedno logowanie, a każda zakładka to poszczególny serwis), będzie wielki.
Ale chyba nie zanosi się na to, bo to wymaga udostępnienia kanałów i ustalenia standardów. No i w interesie pojedynczych serwisów nie jest to, żeby użytkownicy wchodzili do nich przez jeden, zewnętrzny (nie oglądają reklam itp.)
Czy klony mają szansę przetrwać i się rozwinąć? _________________ Patrycja "shrew" Kierzkowska
Nie klikaj, bo wybuchnie | Nudny blog | książki elektroniczne |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Jakub e-biznesmen
|
Wysłany: Wto Sty 22, 2008 18:51 Temat postu: |
|
|
najlepszy numer to www.naszaklasa.pl
zostaw email, a poinformujemy Cię o starcie serwisu
Ciekawe ilu naiwniaków złapali? _________________ Preferencyjny Kredyt Studencki - pieniądze za darmo... dowiedz się więcej! |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Andrzej Budnik Moderator

|
Wysłany: Wto Sty 22, 2008 21:07 Temat postu: |
|
|
| Jakub napisał: | zostaw email, a poinformujemy Cię o starcie serwisu
Ciekawe ilu naiwniaków złapali? |
Hehe, niesamowita szczerość: "Jeżeli szukasz serwisu nasza-klasa.pl to jesteś w złym miejscu "
Edit: Jakub, myślę, że sporo przyjmując nawet, że tylko 0,5% odwiedzających zostawi swój e-mail
http://www.alexa.com/data/details/traffic_details/naszaklasa.pl - jak na niedziałający serwis to statystyk zazdroszczę! _________________ Potęga tkwi w umyśle...
Obecnie w podróży dookoła świata
Pozycjonowanie stron |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Łukasz Śleboda Administrator

|
Wysłany: Sro Sty 23, 2008 13:02 Temat postu: |
|
|
Zapewne już czytaliście ale dla tych którzy nie to warto http://antyweb.pl/nasza-klasa-przyszlosc-w-czarnych-barwach/
Dodatkowo dodam bo chyba nikt tego nie pisał, od strony technicznej NK jest po prostu zwykłym prostym skryptem z wieloma błędami przez co działa jak działa - w końcu nikt nie myślał podczas tworzenia o optymalizacji pod taka ilość osób - więc żadna rozbudowa serwerów specjalnie tu nie pomoże. Być może już od dobrych kilku miesięcy trwają ciche prace nad nową wersją, zoptymalizowaną jak również rozbudowaną, póki co wchodzi moda na to że niektórzy ludzie kojarzą NK wręcz z 'obciachem' , miejscem dla szpanerów i kasują konta, inni np. za namową artykułów o bezpieczeństwie, a jeszcze inni z kolei znaleźli już wszystkich których mieli znaleźć i powoli zapominają o tym serwisie. Oby sukces NK nie przerodził się w największy niewypał w Polsce. _________________ "Dzięki internetowi dowiedziałem się, jak wielu idiotów jest na świecie" - St. Lem 1921-2006 |
|
| Powrót do góry |
|
 |
MAXIMO Obserwator e-biznesu
|
Wysłany: Sro Sty 23, 2008 14:43 Temat postu: Re: klony Naszej Klasy |
|
|
| shrew napisał: | Zastanawiam się, co kieruje ludźmi, którzy robią klony Naszej Klasy.
|
Nasz klasa też jest klonem. Co prawda nie polskiej wersji, ale jest klonem. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Maciej Chmielowski Administrator

|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Jakub e-biznesmen
|
Wysłany: Czw Lut 07, 2008 14:00 Temat postu: |
|
|
na forach też laicy o to pytają - mam 30 tys. zł, chcę mieć coś takiego jak nasza-klasa
skontaktujcie mnie z jakimś grafikiem i programistą...
ale od czegoś trzeba w końcu zacząć przygodę z ebiznesem? _________________ Preferencyjny Kredyt Studencki - pieniądze za darmo... dowiedz się więcej! |
|
| Powrót do góry |
|
 |
biznesprint
|
Wysłany: Czw Lut 07, 2008 17:40 Temat postu: |
|
|
| Jakub napisał: |
na forach też laicy o to pytają - mam 30 tys. zł, chcę mieć coś takiego jak nasza-klasa
skontaktujcie mnie z jakimś grafikiem i programistą...
ale od czegoś trzeba w końcu zacząć przygodę z ebiznesem? |
30 tys w coś takiego jak nasza klasa? Nie skomentuję  |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Bartłomiej Dymecki e-biznesmen

|
Wysłany: Czw Lut 07, 2008 18:59 Temat postu: |
|
|
| biznesprint napisał: | 30 tys w coś takiego jak nasza klasa? Nie skomentuję  |
Myślisz, że nasza klasa na starcie miała chociaż tyle? _________________ Entigra - www.entigra.pl - Audyt użyteczności, prototypowanie
Dymecki.pl - blog na temat użyteczności i ecommerce |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Maciej Chmielowski Administrator

|
Wysłany: Czw Lut 07, 2008 19:38 Temat postu: |
|
|
Nie miała, ale jej twórcy mieli wiedzę, umiejętności i czas, który poświęcili na projekt, a klienci, którzy chcą mieć "Naszą Klasę 2" mają tylko pieniądze i chcą dostać gotowy portal. Dla niektórych 30tyś. to dużo dla innych mało. Mając kasę na inwestycję w portal społecznościowy wolałbym jednak tworzyć coś nowego (choćby na rynku polskim) a nie dokładną kopię Naszej-Klasy. _________________ Maciej Chmielowski,
Krakweb.pl
Nasza specjalność to projektowanie stron internetowych opartych o autorski system CMS
Zobacz wybrane Portfolio.Krakweb.pl
Masz jakieś notatki ze studiów? Podziel się nimi. Brakuje Ci wiedzy? Ściągnij notatki z Notatek.pl |
|
| Powrót do góry |
|
 |
|
|
|
|
|