ebiznesmeni.pl praktyczny marketing
ebiznesmeni.pl
 Strona główna  •  Użytkownicy  •  Szukaj  •    Rejestracja  •   Profil  •  Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości  •  Zaloguj

kursy-finansowe.pl - kłamstwo w "żywe oczy"

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum ebiznesmeni.pl Strona Główna -> Copywriting i perswazja
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Jakub
e-biznesmen

PostWysłany: Czw Sty 17, 2008 14:40    Temat postu: kursy-finansowe.pl - kłamstwo w "żywe oczy" Odpowiedz z cytatem

Dzisiaj na ZM rzucił mi się w oczy banerek reklamujący ofertę strony kursy-finansowe.pl, dający 500 zł rabatu - zainteresowałem się tematem (jeżeli ktoś chce, oto link do oferty http://www.kursy-finansowe.pl/zlotemysli.html )

Jakoś przewijałem 59 ekran, kiedy zobaczyłem, że:

Kod:
VIII. NIESPODZIANKA - eksternistyczny egzamin w EAFP

A oto najnowsza niespodzianka. Specjaliści zarządzający EAFP w Polsce, czyli Europejską Akademią Planowania Finansowego w uznaniu wysokiego poziomu umiejętności finansowych nauczanych na naszym Seminarium, zgodzili się aby Absolwenci naszego kursu mogli przystępować w trybie eksternistycznym do egzaminu na doradcę finansowego w EAFP.

Powinieneś wiedzieć, że to oznacza możliwość zdobycia uznawanego w całej Europie prestiżowego certyfikatu doradcy finansowego EFG z pominięciem kursu, którego cena w EAFP wynosi aż 6 000 PLN!

Jako, że z branżą finansową mam do czynienia, a i z nieruchomościami także - postanowiłem sprawdzić co i jak! 500 zł rabatu, bonusy, no i możliwość uzyskania certyfikatu EAFP za darmo? Oferta nie do odrzucenia!!!

Zatem dzwonię do sekretariatu - cisza, do Pana Fesnaka - cisza, no to do Staniszewskiego (wspólnika) - cisza... szukam na ich stronie firmowej... jest kontakt do jakiejś kobiety, dzwonię - odbiera, ale niewiele wie, jest na urlopie, odsyła do EAFP.
Dzwonię do EAFP, kontaktuję się z odpowiednią osobą i czego się dowiaduję? Że za kurs muszę zapłacić 1650 zł i przejść szkolenie 6 dniowe! Tak jak to jest u nich na stronie w ofercie: http://www.eafp.pl/index.php?artid=7&menuid=10 (punkt I KURSY ORGANIZOWANE PRZEZ EAFP)

Powiedziałem co o tym myślę, ale kobieta z EAFP zaczęła coś mówić o marketingu i perswazji Laughing W końcu przyznała mi rację, że oferta mija się z prawdą. Przekazałem jej na koniec swoje oburzenie oraz radziłem dokonać sprostowania. Postanowiłem zapomnieć o tym temacie, ale nie!!!

Zapewne na forum jest wiele osób, które polecają ten kurs - zatem warto, abyście wiedzieli nieco więcej nt. tego co promujecie własnym nazwiskiem.

p.s.
żeby było jasne - ja nie promowałem, nie promuję i nie będę promował tej oferty
Moderator

PostWysłany: Czw Sty 17, 2008 15:29    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

No Jakub... ale odwaliłeś robotę detektywistyczną. Zaraz dzwonię na gorący telefon Radia Zet i podam link do tego posta Wink

Obecnie w podróży dookoła świata Smile

Pozycjonowanie stron
Powrót do góry
Jakub
e-biznesmen

PostWysłany: Pią Wrz 19, 2008 07:17    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

A jednak pomogło, oto tekst na stronie kursu:

Kod:

A oto najnowsza niespodzianka. Specjaliści zarządzający EAFP w Polsce, czyli Europejską Akademią Planowania Finansowego w uznaniu wysokiego poziomu umiejętności finansowych nauczanych na naszym Seminarium, zgodzili się aby Absolwenci naszego kursu mogli przystępować w trybie eksternistycznym do egzaminu na doradcę finansowego w EAFP - zgodnie z regulaminem uczelni.

Powinieneś wiedzieć, że to oznacza możliwość zdobycia uznawanego w całej Europie prestiżowego certyfikatu doradcy finansowego EFG - Europeen Financial Guide. Zwróć uwagę, że trenerzy prowadzący seminarium oraz trenerzy pomocniczy biorący udział w kursie, posiadają tytuł EFG. Świadczy to o ich kompetencjach i umiejętnościach.

p.s.
Dwa miesiące temu otrzymałem nawet maila od p. Fesnaka w którym groził mi, czy jak kto woli, "starał się wymóc" na mnie usunięcie tego tematu z forum lub zamieszczenie sprostowania. Cytuję: "mam nadzieję, że nie będę musiał rozwiązywać tego problemu w sposób mniej komfortowy dla Pana".
Odpisałem grzecznie (i na pewno bardziej uprzejmie niż p. Fesnak) jeszcze raz to co powyżej ze szczegółami. Na mojego maila nie odpowiedział, ale 6000 zł z oferty zniknęło. Zatem ten temat na naszym forum spełnił swoją funkcję, chociaż...
Czy to jest bonus/gratis/dodatkowa korzyść dla uczestników kursu? Skoro na tych samych zasadach można podejść do egzaminu z ulicy, bez udziału w szkoleniu.
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum ebiznesmeni.pl Strona Główna -> Copywriting i perswazja Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Strona 1 z 1
Skocz do: