ebiznesmeni.pl praktyczny marketing
ebiznesmeni.pl
 Strona główna  •  Użytkownicy  •  Szukaj  •    Rejestracja  •   Profil  •  Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości  •  Zaloguj

Milion na start-up

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum ebiznesmeni.pl Strona Główna -> Startups
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Eliza Szymaniak
e-biznesmen

PostWysłany: Czw Wrz 04, 2008 17:23    Temat postu: Milion na start-up Odpowiedz z cytatem

Może kogoś zainteresuje Smile

http://milion-na-startup.pl/

Konkurs organizowany przez money.pl

Lublin jakiego nie znasz.
Zdjęcia Lublina
Powrót do góry
Jakub
e-biznesmen

PostWysłany: Czw Wrz 04, 2008 20:03    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Ubiegłaś mnie Elizo, właśnie miałem o tym pisać Wink
Konkurs wydaje się być sensowny, przynajmniej zamieszczono informację o tym, że:
Kod:
Nad prawidłowością przebiegu procesu wyboru najlepszego projektu czuwa mec. Rafał Olesiński
+ warunki o zachowaniu poufności.

Jednak szczerze zastanowiłbym się czy warto przedstawiać mój biznesplan z branży finansowej Money.pl? Chyba najlepsze podejście zaprezentował zwycięzca ostatniego konkursu interia.pl (wypowiadał się na naszym forum, nazwiska niestety nie pamiętam)- zgłosił pomysł, którego sam na pewno nie byłby w stanie zrealizować i na pewno miałby problemy z pozyskaniem inwestora/ów Wink
e-biznesmen

PostWysłany: Pią Wrz 05, 2008 06:57    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Jakub napisał:
Ubiegłaś mnie Elizo, właśnie miałem o tym pisać Wink

Hehe Smile Niesamowite, że zdążyłam z jakimś newsem przed Tobą Smile

Jakub napisał:
Chyba najlepsze podejście zaprezentował zwycięzca ostatniego konkursu interia.pl (wypowiadał się na naszym forum, nazwiska niestety nie pamiętam)- zgłosił pomysł, którego sam na pewno nie byłby w stanie zrealizować i na pewno miałby problemy z pozyskaniem inwestora/ów Wink

Mowa o kwacie miliona złotych. Chyba takimi pieniążkami na start nikt nie dysponuje. A jeśli ma faktycznie super pomysł, tylko kosztowny, to tego typu konkursy są, tak mi się wydaje, jedyną szansą na realizację zamiaru. W banku nikt kredytu takiej wysokości nie da na jakiś e-biznes.

Lublin jakiego nie znasz.
Zdjęcia Lublina
Powrót do góry
Kasia Gielniowska

PostWysłany: Sro Paź 01, 2008 09:03    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

W super pomysly, ktore trzeba zainwestowac grube pieniadze, najchetniej inwestuja fundusze venture itp. A ze jest ich coraz wiecej w Polsce, wiec coraz wiecej szans na pozyskanie takiego inwestora. Wiem tez, ze sa organizowane co troche konkursy na pomysl na biznes z mniejszymi nagrodami. Trzeba tylko dokladnie przestudiowac regulamin, bo w czesci z nich prawa do pomyslu przechodza na organizatorow konkursu.
Powrót do góry
lukjarz

PostWysłany: Sro Paź 08, 2008 15:00    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Właśnie - jest klika "kruczków" regulaminowych, np.:
- Money.pl przejmuje od 51 do 75% udziałów w spółce która powstanie
- pomysły które nie wygrają mogą zostać wykorzystane przez organizatorów po 6 miesiącach od daty wpłynięcia Exclamation
Powrót do góry
Tytus
Obserwator e-biznesu

PostWysłany: Czw Lut 04, 2010 19:56    Temat postu: dla zainteresowanych Odpowiedz z cytatem

Widzę, że konkursy. Mam fajny projekt dla kreatywnych i innowacyjnych głów:

http://www.milionnastart.pl/

Koordynatorem jest Miasteczko Multimedialne z Nowego Sącza.

Projekt o tyle fajny bo nie dość, że wspiera kapitałowo i merytoryczne pomysłowych i energicznych ludzi, to daje szerokie pole do popisu: tworzenie innowacyjnych technologii, w szczególności animacji i grafiki 3D, Internetu, e-learningu, tworzenia softwaru, technologii mobilnych oraz telekomunikacji.

I nawet kilka głów może myśleć nad pomysłem. Wystarczy mieć 10 tysięcy, a można kupę kasy zgarnąć Wink
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum ebiznesmeni.pl Strona Główna -> Startups Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Strona 1 z 1
Skocz do: