| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
Bartłomiej Dymecki e-biznesmen

|
Wysłany: Nie Mar 18, 2007 22:23 Temat postu: Rozkręcanie forum |
|
|
Uruchomiłem niedawno pewne forum (link w sygnaturze) i zastanawiam się nad metodami jego rozkręcenia. Nie chcę na to wydawać pieniędzy Znacie jakieś dobre, sprawdzone metody na rozreklamowanie forum? Na razie przetestowałem nawiedzanie znajomych przez komunikator, nie działa, ale może to nie ten target :> Testuję strategię wypowiadania się na różnych, powiązanych forach tematycznych, publikowania wartościowych postów i umieszczanie linków w sygnaturze.
Macie inne pomysły? _________________ Entigra - www.entigra.pl - Audyt użyteczności, prototypowanie
Dymecki.pl - blog na temat użyteczności i ecommerce |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Andrzej Budnik Moderator

|
Wysłany: Nie Mar 18, 2007 22:58 Temat postu: |
|
|
No cóż, wydaje mi się, że najlepszą metoda jest znalezienie dwóch-trzech osób orientujących się w temacie i wio. Chyba, że sam założysz sobie 3 loginy i będziesz odpowiadał - to ponoć też działa. _________________ Potęga tkwi w umyśle...
Obecnie w podróży dookoła świata
Pozycjonowanie stron |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Piotr Zając Moderator

|
Wysłany: Nie Mar 18, 2007 23:39 Temat postu: |
|
|
Fakt - najlepszą metodą jest po prostu postowanie i koniec... nowe wątki, pytania, szybkie odpowiadanie użytkownikom...
to, co robisz teraz (posty na innych formach, itp. - to jest na sprowadzenie ludzi na forum, ale żeby ich zachęcić do pisania, to już tylko przez treść...
Z obserwacji (bo badań nie robiłem) wynika, że nawet przy dużej liście mailingowej postawienie forum i napisanie do użytkowników o tym (żeby weszli i postowali) nic nie daje!!
Zrobiła tak jedna agencja, a właściwie to jeden człowiek, i nie przyniosło to skutku - pomimo, że to agencja promocyjno reklamowa , a pan to perswazyjny copywriter...
Na nic wszystkie zabiegi, jeżeli 1000 userów wejdzie na stronę forum i zobaczy 3 posty z przed 2 tygodni, i brak odpowiedzi (nawet admina).
Początki są trudne, dlatego najefektywniej wydaje się najpierw "narobić" wątków i postów, a dopiero potem martwić się o ruch... _________________ Piotr Zając
konsultant ds. e-marketingu, copywriter
Z tego żyję: eMarketing dla hoteli | Profesjonalny Copywriting
Moja pasja: Praktyczny eMarketing
Ostatnie realizacje: Najbardziej zrelaksowana mapa w Polsce | Sieć ekskluzywnych ośrodków wypoczynkowych | Wypoczynek nad morzem |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Bartłomiej Dymecki e-biznesmen

|
Wysłany: Pon Mar 19, 2007 23:36 Temat postu: |
|
|
| Piotr Zając napisał: | Z obserwacji (bo badań nie robiłem) wynika, że nawet przy dużej liście mailingowej postawienie forum i napisanie do użytkowników o tym (żeby weszli i postowali) nic nie daje!!
Zrobiła tak jedna agencja, a właściwie to jeden człowiek, i nie przyniosło to skutku - pomimo, że to agencja promocyjno reklamowa , a pan to perswazyjny copywriter... |
Też widziałem to forum i jego smutny los. I doszedłem do takich samych wniosków. Na początku musi być kilka osób, które trochę rozruszają forum. Początki są zdecydowanie najgorsze... _________________ Entigra - www.entigra.pl - Audyt użyteczności, prototypowanie
Dymecki.pl - blog na temat użyteczności i ecommerce |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Łukasz Śleboda Administrator

|
Wysłany: Wto Mar 20, 2007 00:39 Temat postu: |
|
|
Hmm ja bym proponował zrobić kilka odólnych kategorii (max 5) a z czasem rozbudowywać wedle życzeń użytkowników. _________________ "Dzięki internetowi dowiedziałem się, jak wielu idiotów jest na świecie" - St. Lem 1921-2006 |
|
| Powrót do góry |
|
 |
|
|
|
|
|