| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
Piotrek Moderator

|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Wojciech Bogacz Moderator

|
Wysłany: Pon Cze 15, 2009 23:53 Temat postu: |
|
|
Jeżeli klient przesyła zdjęcia, które są bardzo słabej jakości i upiera się przy nich to na pewno nie będzie to wyglądać profesjonalnie. Ale wtedy szkodzi najwięcej sobie, bo ogłasza wszem i wobec, że w kwestii internetu nie traktują tego na poważnie...
Mnie się również zdarzyło robić stronę pewnej firmie (niewielka firma handlująca materiałami budowlanymi), która to po prostu chciała tanią wizytówkę z kilkoma podstronami - użyłem więc gotowego szablonu (darmowego), zmieniłem tylko główne zdjęcie i kolorystykę (kilka zmian w pliku css), do tego dodałem odrobinę tekstu o firmie i stronę z fotkami ich produktów (wycięte z ich papierowego katalogu).
Z tego wszystkiego jednak co widzę, to presja była głównie czasowa, a wygląd strony miał znaczenie, ale nie było szczególnych wymogów. Bardziej chodziło o informację.
Dziwnym natomiast było, że za nic nie chcieli, żeby na stronie był podany NIP i REGON (wg. mnie to rzecz niemal obowiązkowa). Uparli się też, do korzystania z darmowych kont e-mail, pomimo - że mogli mieć piękne w swojej domenie... _________________ "Live long and prosper"
|| Mój blog || Sklep Star Trek & Star Wars || DoSklejania.pl - Sklep modelarski || Zdjęcia - moja druga pasja |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Piotrek Moderator

|
Wysłany: Wto Cze 16, 2009 12:34 Temat postu: |
|
|
| Wojciech Bogacz napisał: | | Dziwnym natomiast było, że za nic nie chcieli, żeby na stronie był podany NIP i REGON (wg. mnie to rzecz niemal obowiązkowa). Uparli się też, do korzystania z darmowych kont e-mail, pomimo - że mogli mieć piękne w swojej domenie... |
Co to Regonu i NIPU - ludzie boją się jeszcze internetu (niestety) i niechętnie podają takie dane w sieci - widać to po klientach z małych miasteczek i wsi. Niestety nie są tego świadomi, że tego typu dane można uzyskać w inny sposób.
A jeśli chodzi o meile - znam to z doświadczenia niestety. Klienci są przyzwyczajeni do swoich wp / onet kont pocztowych, i nie chcą z nich rezygnować.
Jeśli klient sie tak bardzo upiera, jedynym wyjściem jakie wtedy proponuje jest zrobienie aliasu z domeny na ten prywatny. Z tym, że wtedy klient i tak odpowiedz na swoje zapytanie otrzyma z meila w darmowej domenie. _________________ Potrzebujesz serwisu internetowego? Dobrze trafiłeś!
Projektowanie i pozycjonowanie stron www - agencja interaktywna iluste.pl
Reklama na Telebimie
Jak kupić mieszkanie?
9871,89 zł w PPMZ
Zacznij dbać o zdrowie - Ziołolecznictwo |
|
| Powrót do góry |
|
 |
|
|
|