Wysłany: Nie Lut 03, 2008 00:15 Temat postu: Szkolenia dla mikro, małych i średnich przedsiębiorstw
Cytat:
Akademia PARP to portal edukacyjny dla małych i średnich przedsiębiorstw z systemem bezpłatnych szkoleń internetowych. Projekt jest realizowany na zlecenie Polskiej Agencji Rozwoju Przedsiębiorczości i finansowany ze środków Unii Europejskiej.
Może kogoś zainteresuje. Szkolenia będą dostępne do 30. czerwca 2008 roku. Ich tematyka to:
• Windykacja należności pieniężnych i zarządzanie płynnością MŚP
• Jak rozwijać firmę – systemy zarządzania dla MŚP
• Zarządzanie jakością w MŚP
• Zarządzanie sprzedażą i relacjami z klientem
• Plan marketingowy w MŚP
• Negocjacje handlowe w MŚP
• Praktyczne zarządzanie personelem w MŚP
• Praktyczne zagadnienia public relations i marketingu w MŚP
• Ochrona własności intelektualnej i przemysłowej
• Marketing internetowy i e-commerce w MŚP
Wysłany: Nie Lut 03, 2008 01:54 Temat postu: Re: Szkolenia dla mikro, małych i średnich przedsiębiorstw
Czekam na falę specjalistów ds. relacji z klientem albo marketingu internetowego, którzy będą się legitymować certyfikatami tych szkoleń
Ogólnie podobają mi się te szkolenia. Te, które widziałam zawierają bardzo konkretną, "prawdziwą" wiedzę i są ładnie zrobione. _________________ Patrycja "shrew" Kierzkowska
Nie klikaj, bo wybuchnie | Nudny blog | książki elektroniczne
Do Akademii PARP zapisałem się jeszcze w 2005 roku, kiedy przeszedłem szkolenie „Badania rynku”, potem zapisałem się także na „Biznesplan” oraz „Jak założyć własną firmę”.
Wszystkie powyższe szkolenia ujęły mnie kilkoma cechami:
Wysoka jakość merytoryczna szkoleń,
Wysokiej klasy eksperci, którzy odpowiadają za zgodność szkoleń zarówno z teorią jak i praktyką oraz firmują je swoim nazwiskiem (automatycznie przekłada się to na ich wysoką jakość),
Ciekawy sposób prezentacji przekazywanej wiedzy (wysokiej jakości grafika, animacje, quizy, rebusy, testy interaktywne itp.),
Szkolenia składają się z lekcji, podczas których uczestnik jest informowany o celach i rezultatach szkolenia.
Na koniec jeszcze raz podkreślę - w szkoleniu występuje wiele odniesień do praktyki. _________________ Preferencyjny Kredyt Studencki - pieniądze za darmo... dowiedz się więcej!
Andrzej... tak odnośnie "Marketing internetowy i e-commerce w MŚP" to nie polecam. Całość przygotowana dla baaaaaaaaaaaaaaaaardzo początkujących. _________________ Kamil Matysik (Zobacz mój B-blog)
ProPartner.pl - pierwsza polska sieć partnerska - www.propartner.pl
No a czego się spodziewaliście Panowie po tym szkoleniu? Wiedzy tajemnej, sekretów milionerów, mistrzów manipulacji itp. Takie rzeczy to... wiecie gdzie
Założeniem szkoleń PARP z tego, co zauważyłam jest wyjście do początkujących z tematami, które są aktualne i potrzebne. Spójrzcie na to inaczej - jaka to jest dobra, merytorycznie alternatywa tego, co można znaleźć w sieci (a wiecie, co można znaleźć). _________________ Patrycja "shrew" Kierzkowska
Nie klikaj, bo wybuchnie | Nudny blog | książki elektroniczne