ebiznesmeni.pl praktyczny marketing
ebiznesmeni.pl
 Strona główna  •  Użytkownicy  •  Szukaj  •    Rejestracja  •   Profil  •  Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości  •  Zaloguj

Biznes w internecie - od czego zacząć

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum ebiznesmeni.pl Strona Główna -> Branding
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
pogodynka

PostWysłany: Wto Sty 19, 2010 16:44    Temat postu: Biznes w internecie - od czego zacząć Odpowiedz z cytatem

W poniedziałek 18.stycznia pojawił się w sieci, w internetowej telewizji Lookr.tv pierwszy odcinek autorskiego programu "weterana" polskiego internetu Rafała Agnieszczaka. Będzie on zapraszać osoby, których pomysły na ebiznes spotkały się z zainteresowaniem internautów i zakończyły sukcesem.

Warto zobaczyć, aby przekonać się, że nawet najlepsi popełniają błędy w swoim biznesie. A, że znacznie przyjemniej słucha się o błędach innych osób, niż uczy na własnych niepowodzeniach, polecam szczerze regularne odwiedzanie stronki audycji:http://www.lookr.tv/channel.php?id=56

W pierwszej kolejności polecam odcinek wszystkim początkującym blogerom - wywiad przeprowadzony został z Kominkiem, więc padają ciekawe wartości ile i czy wogóle można zarobić na blogu.
Powrót do góry
gelbo
Obserwator e-biznesu

PostWysłany: Sob Sty 23, 2010 19:41    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Osobiście polecam "wywiady" Agnieszczaka ze względu na nietypową formę Wink)
Moderator

PostWysłany: Nie Sty 24, 2010 12:05    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Obejrzałem fragment - jednak jak informacji o startupach - czy jak ja wolę to nazywać nowych biznesach - jakoś nie było wiele.

Jeżeli ktoś jest miłośnikiem blogów oraz rzeczy z tym związanych to polecam - o tym akurat jest całkiem sporo. Kiedy obejrzę resztę (jakoś mnie nie ciągnie do tego - ciekawe czemu...) to wypowiem się więcej w tym temacie.
tasssman
Obserwator e-biznesu

PostWysłany: Wto Sty 26, 2010 00:41    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Widziałem całość (2 odcinki wywiadu z Kominkiem) - jeśli było tam coś, co może komuś pomóc przy zakładaniu e-biznesu - to można podsumować jednym zdaniem - musisz mieć zaplecze Smile...
A poza tym to gadanie o wszystkim i o niczym, co związane z blogami... (mnie zainteresowała postać Kominka, który podobno jest jednym z najbardziej popularnych blogerów, ale ja wcześniej nie trafiłem na jego bloga...)
Powrót do góry
pogodynka

PostWysłany: Sro Sty 27, 2010 15:51    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Ja nie przepadam za blogiem Komika, szczerze powiem, ze przejrzalam go dokladniej dopiero po zobaczeniu zajawki pierwszego odcinka i srednio mi odpowiada ta tematyka. No ale w necie ludzie glosuja nogami/kliknieciami i jezeli sie podoba to wchodza. A jak wchodza to mozna wyswietlac reklamy i zarabiac. I o tym jest chyba ten program - co dac (madrego lub glupiego ) ludziom, zeby skorzystali z twojej uslugi, weszli na strone, poczytali co masz do powiedzenia lub znalezli rozwiazanie swojego problemu. I w tym lezy najwiekszy problem.
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum ebiznesmeni.pl Strona Główna -> Branding Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Strona 1 z 1
Skocz do: