Wysłany: Wto Lis 21, 2006 21:25 Temat postu: Zwiększanie ruchu na stronie www...
Witam
Jest taka sprawa - w celach testowych wykupiłem na Allego na niecałe 10 zł możliwość wysłania mailingu do iluś tam tysięcy, czy nastu tysięcy użytkowników.
Wybrałem ofertę, w której napisane było, że gwarantowane jest co najmniej 2500 unikalnych odwiedzin, na co najmniej 30 sekud.
Wyniki testu oczywiście będą na Praktycznym Marketingu w formie artykułu, ale mam pytanie...
Czy ktoś z Was już korzystał z takiej formy "promocji" i z jakim skutkiem ? _________________ Piotr Zając
konsultant ds. e-marketingu, copywriter
Nie korzystałem, mam nadzieje ze Allegrowicz jest uczciwy i roześle maile i 10zl nie pójdzie na nic, jednak z góry mogę powiedzieć że takim sposobem nie jest się w stanie trafić do grupy docelowej ponieważ maile to zapewne pozyskane przez przypadek adresy "niewinnych" ludzi, którzy nawet o tym nie wiedzą.
Tak więc wejścia na stronę nawet te (2500) mogą nie wnosić nic pozytywnego poza obciążeniem łącza. _________________ "Dzięki internetowi dowiedziałem się, jak wielu idiotów jest na świecie" - St. Lem 1921-2006
No właśnie to chcę przetestować - czy to będzie miało jakikolwiek skutek (pozytywny).
Niby piszą tam, że baza jest legalna i podają nawet dwa, czy trzy serwisy do użytkowników których zostanie to wysłane... i niby oni się zgodzili na to.
Może to być coś w stylu płacą za otwarcie i kliknięcie... ale za 10 zł warto przetestować "dla ludzkości" _________________ Piotr Zając
Oczywiście 10zl to w przypadku eksperymentu mała strata.
Zawsze jakiś skromny procent ludzi może zainteresować się ofertą.
A ty będziesz miał podstawy o napisania artykułu opartego na faktach. _________________ "Dzięki internetowi dowiedziałem się, jak wielu idiotów jest na świecie" - St. Lem 1921-2006
Wysłany: Wto Lis 21, 2006 23:08 Temat postu: Re: Zwiększanie ruchu na stronie www...
To bardzo znana forma mailingu i bardzo nieskuteczna. Sporo pisał o tym Tomek w ebooku "E-biznes od podstaw". Po prostu to są maile wysyłane do osób, które mają płacone za klikanie w bannery i linki. Tomek w ebooku bardzo dokładnie opisał ten mechanizm: http://escapemag.pl/13-ebiznes-od-podstaw-ebook
Wysłany: Wto Lis 21, 2006 23:25 Temat postu: Re: Zwiększanie ruchu na stronie www...
W wypowiedziach nie opierałem się o systemy płatnych klików, tylko o oferty z allegro które jednoznacznie wskazują na wysyłanie maiingu do bazy osób np z jakiegoś forum internetowego. _________________ "Dzięki internetowi dowiedziałem się, jak wielu idiotów jest na świecie" - St. Lem 1921-2006
Wysłany: Wto Lis 21, 2006 23:29 Temat postu: Re: Zwiększanie ruchu na stronie www...
Tak, w ofercie można napisać cokolwiek, bo jak napiszesz, ze wysyłasz do systemu płatnych maili, to nikt u Ciebie nie kupi ;> _________________ Patrycja "shrew" Kierzkowska
Nie klikaj, bo wybuchnie | Nudny blog | książki elektroniczne
Ale ja wiem jak działają takie systemy - ja stawiam inne pytanie...
Czy jest to w jakiś sposób skuteczne, czy daje jakieś korzyści?
Skoro ja wiem, że 1 mail na mojej liście przykładowo Kursy X wart jest 18 zł (w przeliczeniu na dochód jaki osiągnąłem z produktów/usług oferowanych tej liście), to jeżeli wejdzie na stronę ileś tysięcy użytkowników, i np. 5 z nich zapisze się bo ich to zainteresuje - to mam 5xpotencjalne 18 zł.
To mnie właśnie interesuje czy ktoś się zapisze i czy to może się zwrócić - 10 zł inwestycji...
To, że Ci ludzie mają płacone za kliknięcie nie oznacza wcale, że nie są to potencjalni zainteresowani... _________________ Piotr Zając
Zdarzyło się z 5 razy, że dostałem taki mailing zamówiony przez kogoś. Raz było coś o pończochach, innym razem o wycieraczkach do samochodu i jeszcze inne zupełnie nie trafione tematu. W mailingu podstawa to target, a tu? Przecież to są maile ściągane robotami ze stron www, ni jak nie posegregowane, bo jak to zrobić i co gorsze, właściciel nie ma pozwolenia na wysyłanie mailingu. Szczerze mówiąc to możesz mieć z tego więcej start niż korzyści. Faktycznie licząc każdego zapisanego jako 18 zł, wychodzi więcej niż 10 zł za wykupienie tej usługi, ale niech Ci się trafi jakiś dziennikarz, prawnik, albo ktoś znający się na rzeczy i może Ci tak zrobić koło d..., że więcej na tym stracisz.
Ja osobiście każdorazowo, odsyłam już jakiś czas temu przygotowany tekst, bardzo mądrze brzmiący i straszący odpowiedzialnością karną... 4/5 przypadków dostałem odpowiedź na niego z przeprosinami - chyba działa.
Wszystkie czasy w strefie CET (Europa) Idź do strony 1, 2, 3, 4Następny
Strona 1 z 4