| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
shrew e-biznesmen

|
Wysłany: Sro Lis 22, 2006 07:56 Temat postu: |
|
|
| Piotr Zając napisał: |
Czy jest to w jakiś sposób skuteczne, czy daje jakieś korzyści?
|
Też dlatego odesłałam do dwóch tekstów, które pokazują mechanizm i tłumaczą, jak to działa. A działa tak, że... nie działa. Nie jest skuteczne. Ja to potwierdzam, bo zajmowałam się tym przez ponad rok, bo miałam pisać duży tekst o takich systemach. _________________ Patrycja "shrew" Kierzkowska
Nie klikaj, bo wybuchnie | Nudny blog | książki elektroniczne |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Piotr Zając Moderator

|
Wysłany: Sro Lis 22, 2006 12:05 Temat postu: |
|
|
| Cytat: | | Też dlatego odesłałam do dwóch tekstów, które pokazują mechanizm i tłumaczą, jak to działa. A działa tak, że... nie działa. Nie jest skuteczne. Ja to potwierdzam, bo zajmowałam się tym przez ponad rok, bo miałam pisać duży tekst o takich systemach. |
Ok, powiem tak. Mój młodszy brat zapisał się do takiego systemu - myślał że zarobi na klikaniu w maile :/ ...
Kiedyś tłumaczył mi jak chce na tym zarobić - pokazał mi jakiś tam mail, który właśnie przyszedł i...
Był to mailing reklamujący jakiś serwis motoryzacyjny, a że mój brat jest maniakiem tego typu rzeczy i serwis też nie był zły - od tamtej pory odwiedza tą stronę...
Wiadomo, gdy przychodziła mu reklama pończoch czy tam czegoś, to klikał, przeszedł regulaminowe 30 minut na stronie i zapominał zanim jeszcze wcisnął ALT + F4...
Teraz Pointa
W zależności od rodzaju prowadzonego biznesu jest zawsze jakaś szansa (chcę właśnie zbadać jaka) - znaczna część ludzi zapisanych do tych systemów i klikających w linki to początkujący userze, którzy myślą że tak zwojują świat...
Tak więc kierując ich na odpowiednią stronę, gdzie zobaczą inne sposoby i możliwości prawdziwego zarobienia w prawdziwym e-biznesie... CZY TO MOŻE SIĘ UDAĆ ?
Poza tym, można sobie wyobrazić sytuację, gdzie odsyłasz ludzi na stronę gdzie jest niewielki tekst i... same AdSensy heh - to oczywiście ekstremalny przypadek i krótkoterminowy... ale 12000 użytkowników !! _________________ Piotr Zając
konsultant ds. e-marketingu, copywriter
Z tego żyję: eMarketing dla hoteli | Profesjonalny Copywriting
Moja pasja: Praktyczny eMarketing
Ostatnie realizacje: Najbardziej zrelaksowana mapa w Polsce | Sieć ekskluzywnych ośrodków wypoczynkowych | Wypoczynek nad morzem |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Bartłomiej Dymecki e-biznesmen

|
Wysłany: Sro Lis 22, 2006 12:23 Temat postu: |
|
|
| Piotr Zając napisał: | Poza tym, można sobie wyobrazić sytuację, gdzie odsyłasz ludzi na stronę gdzie jest niewielki tekst i... same AdSensy heh - to oczywiście ekstremalny przypadek i krótkoterminowy... ale 12000 użytkowników !! |
Wymyśliłeś właśnie nowy, genialny sposób na zarobek w AdSense, hehe  _________________ Entigra - www.entigra.pl - Audyt użyteczności, prototypowanie
Dymecki.pl - blog na temat użyteczności i ecommerce |
|
| Powrót do góry |
|
 |
shrew e-biznesmen

|
Wysłany: Sro Lis 22, 2006 12:27 Temat postu: |
|
|
Piotr, takich, jak Twój brat jest niewielu. Dlaczego? Bo z założenia nikt tych maili nie czyta. Czytają tylko nowi w systemie
Jakie 12 tysięcy userów? Na 12 tysięcy w systemie klika 800. Dlatego wybiera się oferty z wejściami gwarantowanymi, bo tak to wejdzie z 50 osób
Czasami w ofercie jest napisane, że wejść gwarantowanych jest np. tysiąc lub 3 tysiące (takie mailingi kosztują więcej, ok. 20 zł). Wiec masz wejść gwarantowanych 3 tysiące, a w systemie jest zarejestrowane 12 tysięcy. O czym to świadczy?
I nie ma co myśleć, że nawet te 3 tysiące kliknie w Adsense. Nie kliknie. To też mierzyłam statystykami własnymi (ruch na stronie), po puszczeniu mailingu w systemie.
Czytałeś tekst Damiana? http://www.skutecznypartner.pl/articles.php?id=15
Chyba nic więcej nie można dodać.
Piotr, nie miej złudzeń, że na stronie zobaczą inne sposoby zarabiania. Nie zobaczą. Twój brat nie jest wyznacznikiem grupy klikaczy. Twój brat był nowy.
Ja na początku też czytałam maile. Muszę chyba opublikować wreszcie mój pamiętnik z klikania, bo widzę, że jest potrzeba rozwinięcia tego tematu bardziej i od podszewki (choć po części Tomek Piotrowski zrobił to w ebooku i mnie wyprzedził z tematem).
Męczyłam się prawie 1,5 roku w kilku firmach.!! Dla jednego artykułu . I znam to od podszewki. Sama też puszczałam mailingi w tych systemach - reklamując różne PP, różne ofert, różne ebooki. I jest tak, jak pisał Damian, Tomek, jak napiszę ja w tekście i pewnie wiele osób już to napisało.
Także wiesz... testuj, ale i tak wiadomo, co wyjdzie  _________________ Patrycja "shrew" Kierzkowska
|
| Powrót do góry |
|
 |
Piotr Zając Moderator

|
|
| Powrót do góry |
|
 |
shrew e-biznesmen

|
Wysłany: Sro Lis 22, 2006 12:29 Temat postu: |
|
|
| Bellois napisał: |
Wymyśliłeś właśnie nowy, genialny sposób na zarobek w AdSense, hehe  |
Pomysł nie jest nowy. Pomysł jest używany dość często, ale przy innych okazjach. Np. kiedy nie ma jakiejś strony to zamiast komunikatu o błędzie jest AdSense. _________________ Patrycja "shrew" Kierzkowska
|
| Powrót do góry |
|
 |
Piotr Zając Moderator

|
Wysłany: Czw Lis 30, 2006 10:42 Temat postu: |
|
|
Odświeżam nieco temat...
Jestem już w środku testu (tak mi się wydaje, z tego co było mówione w ofercie...). Ogólnie mogę powiedzieć, że jest tak, jak się spodziewałem.
Nie koniecznie trzeba wierzyć w słowo pisane (chodzi mi o artykuły...). Test to podstawa każdego biznesu - a szczególnie mojego - Odkrywać, co naprawdę sprawdza się w praktyce
Wskaźnik konwersji jest podobny do wskaźnika, jaki uzyskałem prze teście Spamu - mailing bez personalizacji...
Moim zdaniem jest zadowalający - a muszę powiedzieć, że wcale jakoś specjalnie nie przygotowałem strony na której lądowali ludzie...
Mogę się założyć, że drugi test (bo taki miałem w założeniu) z już wymyśloną strategią i stroną przygotowaną specjalnie pod tych ludzików i te systemy, będzie wyższy !!
Już niedługo o pierwszej części przeczytacie na www.praktycznymarketing.pl - zapraszam (oczywiście najpierw dowiedzą się zapisani do newslettera - jak to u nas w zwyczaju . _________________ Piotr Zając
konsultant ds. e-marketingu, copywriter
Z tego żyję: eMarketing dla hoteli | Profesjonalny Copywriting
Moja pasja: Praktyczny eMarketing
Ostatnie realizacje: Najbardziej zrelaksowana mapa w Polsce | Sieć ekskluzywnych ośrodków wypoczynkowych | Wypoczynek nad morzem |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Przemysław Mazurkiewicz e-biznesmen
|
Wysłany: Sob Gru 02, 2006 21:01 Temat postu: |
|
|
Jakoś nie ma zaufania co do kupowania na Allegro tego typu rzeczy jednak życze Ci powodzenia. _________________ Uczę się ciągle czegoś nowego i to mnie mobilizuje |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Łukasz Śleboda Administrator

|
Wysłany: Nie Gru 03, 2006 04:46 Temat postu: |
|
|
Ja popieram jak najbardziej akcje Piotra - nie interesuje się na tyle marketingiem co on, jednak patrząc na to co robi, głównie jego eksperymenty i podejście praktyczne do sprawy, wzbudzają we mnie większe zaufanie niż całej bandy tych speców od ebiznesu.
Na pewno nic przełomowego jeszcze nie odkrył, ale idzie wg mnie dobrym kierunku. _________________ "Dzięki internetowi dowiedziałem się, jak wielu idiotów jest na świecie" - St. Lem 1921-2006 |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Andro
|
Wysłany: Pią Gru 15, 2006 21:58 Temat postu: |
|
|
| To, że mail tekstowy jest skuteczniejszy od graficznego wydaje mi się w większosci przypadków wręcz oczywiste, graficzny oznacza zalew informacji, dłuższe otwarcie. Jedynie w przypadków znanych marek i wstępnego sygnału czego mail graficznny dotyczy jest pewnie skuteczniejszy, i to pod warunkiem, że jest dobrze zrobiony, bo wtedy jest kolorową reklamą. Jak stawiamy na informację o czymś mało znanym i nie chcemy wystraszyć człowieka, wtedy wydaje się mail tekstowy jest lepszy. Ale coś co odbiorca określa spamem dyskredytuje nadawcę. Przesłany jeszcze przez właściciela serwisu da się zaakceptować, byle nie za czesto, ja osobiście wszystko praktycznie kasuję od portalu gazeta.pl, gdzie mam pocztę, poza wyjatkami, najważniejsza jest właściwa grupa docelowa i dobra naprawdę oferta, typu promocja, inaczej nie warto tym się zajmować. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
|
|
|
|
|