Wysłany: Sro Wrz 19, 2007 19:41 Temat postu: joomla-> jak podpiąć gotowy layout?
mam juz gotowy layout pociety do html+css, czy moglby mi ktos udzielić informacji jak zrobic aby to wszystko pracowalo pod kontrola joomla?
prosilbym o podanie adresow stron lub touriali ktore opisuja jak tego dokonac, bo niestety nie udalo mi sie nic znalezc w sieci na ten temat:)
a wiem ze na tym forum jest kilka osob ktore zna bardzo dobrze joomle:)
jakie moduly warto doinstalowac do tego cms aby byl przyjazny dla wyszukiwarek?
Wysłany: Pon Wrz 24, 2007 17:38 Temat postu: Re: joomla-> jak podpiąć gotowy layout?
Maciej Ozdoba napisał:
mam juz gotowy layout pociety do html+css, czy moglby mi ktos udzielić informacji jak zrobic aby to wszystko pracowalo pod kontrola joomla?
Najprosciej znaleźć skórkę, która Ci pasuje do układu Twojej strony i podmieniać pliki. Ropbisz to albo bezpośrednio w katalogu templates/nazwa_skorki/index.php albo w templates/nazwa_skorki/css/style.css
Tuturiali nie znam, nie korzystam.
Maciej Ozdoba napisał:
jakie moduly warto doinstalowac do tego cms aby byl przyjazny dla wyszukiwarek?
http://www.artio.net/en/downloads/joomla-extensions/ - wszystko tam masz, tylko dobrze skonfiguruj i uważaj do jakiej wersji Joomli to dodajesz. Czytaj uwaznie helpy tych wtyczek Artio. _________________ Potęga tkwi w umyśle...
chociaż Andrzej - miej się na baczności - konkurencja może Ci właśnie rosnąć
Dlaczego mam się mieć na baczności? Ja na brak wolnego czasu nie narzekam a i tak zostawiam Was niedługo na dłuższy okres czasu, więc niech sobie rośnie konkurencja w najlepsze. Pogadamy w lutym _________________ Potęga tkwi w umyśle...
No to pięknie - znowu gdzieś znikasz - tylo pamiętak przywieźć mi tam jakąś Chinkę czy Japonkę
Nie da rady. Po pierwsze będę miał "balast" i bym oberwał jeszcze Po drugie - nie ten kierunek, choć hmm... pochodzi stamtąd najwięcej Miss World... pomyślę więc, pomyślę...
Wojciech Bogacz napisał:
Tymczasem ja postaram się jakoś zasabotować tą konkurencję (może zaleję ich morzem piwa albo co....).
Tak na poważnie to jestem nieco zazdrosny o tą Twoją pewność, że konkurenji się nie obawiasz w ogóle.
Ale po co? Przecież w tej branży konkurencja już jest. Firma w tą firma w tamtą... nie zamierzam sie tym stresować.Poza tym, stara zasada: "Małą łyżeczką też się człowiek naje" _________________ Potęga tkwi w umyśle...