ebiznesmeni.pl praktyczny marketing
ebiznesmeni.pl
 Strona główna  •  Użytkownicy  •  Szukaj  •    Rejestracja  •   Profil  •  Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości  •  Zaloguj

joomla-> jak podpiąć gotowy layout?

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum ebiznesmeni.pl Strona Główna -> Webdesign
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Maciej Ozdoba
Obserwator e-biznesu

PostWysłany: Sro Wrz 19, 2007 19:41    Temat postu: joomla-> jak podpiąć gotowy layout? Odpowiedz z cytatem

mam juz gotowy layout pociety do html+css, czy moglby mi ktos udzielić informacji jak zrobic aby to wszystko pracowalo pod kontrola joomla?

prosilbym o podanie adresow stron lub touriali ktore opisuja jak tego dokonac, bo niestety nie udalo mi sie nic znalezc w sieci na ten temat:)
a wiem ze na tym forum jest kilka osob ktore zna bardzo dobrze joomle:)

jakie moduly warto doinstalowac do tego cms aby byl przyjazny dla wyszukiwarek?
Powrót do góry
Andrzej Budnik
Moderator

PostWysłany: Pon Wrz 24, 2007 17:38    Temat postu: Re: joomla-> jak podpiąć gotowy layout? Odpowiedz z cytatem

Maciej Ozdoba napisał:
mam juz gotowy layout pociety do html+css, czy moglby mi ktos udzielić informacji jak zrobic aby to wszystko pracowalo pod kontrola joomla?

Najprosciej znaleźć skórkę, która Ci pasuje do układu Twojej strony i podmieniać pliki. Ropbisz to albo bezpośrednio w katalogu templates/nazwa_skorki/index.php albo w templates/nazwa_skorki/css/style.css
Tuturiali nie znam, nie korzystam.

Maciej Ozdoba napisał:
jakie moduly warto doinstalowac do tego cms aby byl przyjazny dla wyszukiwarek?

http://www.artio.net/en/downloads/joomla-extensions/ - wszystko tam masz, tylko dobrze skonfiguruj i uważaj do jakiej wersji Joomli to dodajesz. Czytaj uwaznie helpy tych wtyczek Artio.

Obecnie w podróży dookoła świata Smile

Pozycjonowanie stron
Powrót do góry
Wojciech Bogacz
Moderator

PostWysłany: Wto Wrz 25, 2007 12:34    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Jak widzę coś ciekawego się kroi Smile Czekam z niecierpliwością co z tego wyjdzie - chociaż Andrzej - miej się na baczności - konkurencja może Ci właśnie rosnąć Wink
Andrzej Budnik
Moderator

PostWysłany: Wto Wrz 25, 2007 19:14    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Wojciech Bogacz napisał:
chociaż Andrzej - miej się na baczności - konkurencja może Ci właśnie rosnąć Wink

Dlaczego mam się mieć na baczności? Ja na brak wolnego czasu nie narzekam a i tak zostawiam Was niedługo na dłuższy okres czasu, więc niech sobie rośnie konkurencja w najlepsze. Pogadamy w lutym Wink

Pozycjonowanie stron
Powrót do góry
Wojciech Bogacz
Moderator

PostWysłany: Wto Wrz 25, 2007 20:19    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

No to pięknie - znowu gdzieś znikasz - tylo pamiętak przywieźć mi tam jakąś Chinkę czy Japonkę Wink

Tymczasem ja postaram się jakoś zasabotować tą konkurencję (może zaleję ich morzem piwa albo co....).

Tak na poważnie to jestem nieco zazdrosny o tą Twoją pewność, że konkurenji się nie obawiasz w ogóle.
Andrzej Budnik
Moderator

PostWysłany: Wto Wrz 25, 2007 20:52    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Wojciech Bogacz napisał:
No to pięknie - znowu gdzieś znikasz - tylo pamiętak przywieźć mi tam jakąś Chinkę czy Japonkę Wink

Nie da rady. Po pierwsze będę miał "balast" Wink i bym oberwał jeszcze Wink Po drugie - nie ten kierunek, choć hmm... pochodzi stamtąd najwięcej Miss World... pomyślę więc, pomyślę... Wink
Wojciech Bogacz napisał:
Tymczasem ja postaram się jakoś zasabotować tą konkurencję (może zaleję ich morzem piwa albo co....).

Tak na poważnie to jestem nieco zazdrosny o tą Twoją pewność, że konkurenji się nie obawiasz w ogóle.

Ale po co? Przecież w tej branży konkurencja już jest. Firma w tą firma w tamtą... nie zamierzam sie tym stresować.Poza tym, stara zasada: "Małą łyżeczką też się człowiek naje"

Pozycjonowanie stron
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum ebiznesmeni.pl Strona Główna -> Webdesign Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Strona 1 z 1
Skocz do: