Wysłany: Sob Paź 13, 2007 18:40 Temat postu: Browar temu, co mi powie co jest nie tak :)
Tak sobie właśnie robiłem szablonik do aukcji Allegro no i fajnie - zrobiłem - ładny i cieszy oko. Stylizowałem go tak, żeby wyglądał łudząco podobnie do mojego sklepu modele.dosklejania.pl.
Wszystko ładnie pięknie - w Operze wygląda super. Ale IE już go nie trawi - jeszcze sobie zainstaluję Firefoxa i sprawdzę ale....
Nie mam pojęcia czemu w IE się rozjeżdża - jak ktoś wie jak to zmodyfikować , żeby w każdej przeglądarce wyglądało OK to stawiam browar
Obstawiam problem w stylach: padding oraz margin - każdy inaczej interpretowany. Zrób osobny arkusz stylów dla IE. _________________ Potęga tkwi w umyśle...
i jeszcze świtała nie ma...
a kibice podobno krzyczeli:
"Gdzie są stadiony, Kaczyński, gdzie są stadiony?!?!?" _________________ Preferencyjny Kredyt Studencki - pieniądze za darmo... dowiedz się więcej!
Wysłany: Sob Paź 13, 2007 23:39 Temat postu: Re: Browar temu, co mi powie co jest nie tak :)
Wojciech Bogacz napisał:
Nie mam pojęcia czemu w IE się rozjeżdża - jak ktoś wie jak to zmodyfikować , żeby w każdej przeglądarce wyglądało OK to stawiam browar :)
Cześć,
z doświadczenia wiem, że w takich sytuacjach najlepiej zacząć od walidatora HTML. Musisz mieć poprawny kod HTML aby móc później odpowiednio rekompensować niedoróbki programistów IE przez style :).
Pewnie pomoże, jak wreszcie poprawię to co jest nie tak - w każdym razie validator wyrzucił tego sporo. Na początek zajmę się pewnie brakującymi znacznikami i będę sprawdzał sobie po każdej poprawce.