| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
Eliza Szymaniak e-biznesmen

|
Wysłany: Czw Wrz 04, 2008 17:23 Temat postu: Milion na start-up |
|
|
Może kogoś zainteresuje
http://milion-na-startup.pl/
Konkurs organizowany przez money.pl _________________ "Skoro Ziemia jest okrągła, to w którąkolwiek stronę nie pójdziemy, zawsze będzie z górki" - EliS
Lublin jakiego nie znasz.
Zdjęcia Lublina |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Jakub e-biznesmen
|
Wysłany: Czw Wrz 04, 2008 20:03 Temat postu: |
|
|
Ubiegłaś mnie Elizo, właśnie miałem o tym pisać
Konkurs wydaje się być sensowny, przynajmniej zamieszczono informację o tym, że:
| Kod: | | Nad prawidłowością przebiegu procesu wyboru najlepszego projektu czuwa mec. Rafał Olesiński | + warunki o zachowaniu poufności.
Jednak szczerze zastanowiłbym się czy warto przedstawiać mój biznesplan z branży finansowej Money.pl? Chyba najlepsze podejście zaprezentował zwycięzca ostatniego konkursu interia.pl (wypowiadał się na naszym forum, nazwiska niestety nie pamiętam)- zgłosił pomysł, którego sam na pewno nie byłby w stanie zrealizować i na pewno miałby problemy z pozyskaniem inwestora/ów  _________________ Preferencyjny Kredyt Studencki - pieniądze za darmo... dowiedz się więcej! |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Eliza Szymaniak e-biznesmen

|
Wysłany: Pią Wrz 05, 2008 06:57 Temat postu: |
|
|
| Jakub napisał: | Ubiegłaś mnie Elizo, właśnie miałem o tym pisać  |
Hehe Niesamowite, że zdążyłam z jakimś newsem przed Tobą
| Jakub napisał: | Chyba najlepsze podejście zaprezentował zwycięzca ostatniego konkursu interia.pl (wypowiadał się na naszym forum, nazwiska niestety nie pamiętam)- zgłosił pomysł, którego sam na pewno nie byłby w stanie zrealizować i na pewno miałby problemy z pozyskaniem inwestora/ów  |
Mowa o kwacie miliona złotych. Chyba takimi pieniążkami na start nikt nie dysponuje. A jeśli ma faktycznie super pomysł, tylko kosztowny, to tego typu konkursy są, tak mi się wydaje, jedyną szansą na realizację zamiaru. W banku nikt kredytu takiej wysokości nie da na jakiś e-biznes. _________________ "Skoro Ziemia jest okrągła, to w którąkolwiek stronę nie pójdziemy, zawsze będzie z górki" - EliS
Lublin jakiego nie znasz.
Zdjęcia Lublina |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Kasia Gielniowska
|
Wysłany: Sro Paź 01, 2008 09:03 Temat postu: |
|
|
| W super pomysly, ktore trzeba zainwestowac grube pieniadze, najchetniej inwestuja fundusze venture itp. A ze jest ich coraz wiecej w Polsce, wiec coraz wiecej szans na pozyskanie takiego inwestora. Wiem tez, ze sa organizowane co troche konkursy na pomysl na biznes z mniejszymi nagrodami. Trzeba tylko dokladnie przestudiowac regulamin, bo w czesci z nich prawa do pomyslu przechodza na organizatorow konkursu. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
lukjarz
|
Wysłany: Sro Paź 08, 2008 15:00 Temat postu: |
|
|
Właśnie - jest klika "kruczków" regulaminowych, np.:
- Money.pl przejmuje od 51 do 75% udziałów w spółce która powstanie
- pomysły które nie wygrają mogą zostać wykorzystane przez organizatorów po 6 miesiącach od daty wpłynięcia  _________________ Moje blogi:
+ Technologie w ebiznesie
+ e-biznes z perspektywy internetowego wyjadacza  |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Tytus Obserwator e-biznesu
|
Wysłany: Czw Lut 04, 2010 19:56 Temat postu: dla zainteresowanych |
|
|
Widzę, że konkursy. Mam fajny projekt dla kreatywnych i innowacyjnych głów:
http://www.milionnastart.pl/
Koordynatorem jest Miasteczko Multimedialne z Nowego Sącza.
Projekt o tyle fajny bo nie dość, że wspiera kapitałowo i merytoryczne pomysłowych i energicznych ludzi, to daje szerokie pole do popisu: tworzenie innowacyjnych technologii, w szczególności animacji i grafiki 3D, Internetu, e-learningu, tworzenia softwaru, technologii mobilnych oraz telekomunikacji.
I nawet kilka głów może myśleć nad pomysłem. Wystarczy mieć 10 tysięcy, a można kupę kasy zgarnąć  |
|
| Powrót do góry |
|
 |
|
|
|
|
|